Šis recepšu špikeris ir īpaši ērti lietojams, jo receptes jau ir sadalītas pa kategorijām, un tev atliks vien izvēlēties, kuru no, piemēram, 14 sacepumiem, septiņām krēmzupām, 13 dažādos veidos pildītiem kabačiem vai 17 kabaču konserviem izmēģināt šodien.
Lai labi garšo!
Kabaču sezonai aktuāli: 12 ģeniāli vienkāršas pankūku un plācenīšu receptes
Sagaidot kabaču sezonu, raža nereti ir tik bagātīga, ka nav ne jausmas, kā realizēt šo dārzeņu lērumu. Mēs iesakām pārbaudītu variantu – izmantot kabačus pankūku vai plācenīšu cepšanai, jo tas ir vienkāršs un ātri pagatavojams ēdiens, kas būs pa spēkam pat iesācējam virtuves gudrībās.
Kabači un maltā gaļa: 15 receptes maltītēm, ar kurām nenošausi greizi
Vasaras sezonā, kad nav lustes stundām stāvēt pie plīts, lieti noder idejas, kā ātri paēdināt visu ģimeni bez liekiem pūliņiem. Šobrīd, kad kabači aug griezdamies, mēs iesakām tos kombinēt ar malto gaļu. Tas būs trāpījums desmitniekā, jo šī divsavienība garšo gan lieliem, gan maziem ēdājiem, turklāt variācijas ir teju bezgalīgas. Iedvesmai piedāvājam 15 receptes no "Tasty" apcirkņiem.
15 ātro vakariņu variācijas ar pildītiem kabačiem vai cukīni
Kabači ir viens no visdaudzveidīgāk pielietojamiem sezonas dārzeņiem, kuru garšīga pagatavošana neprasa ne lielas pūles, ne laiku. Cepti, tvaicēti vai grilēti kabači nezaudē savu patīkami stingro un kraukšķīgo struktūru, tādēļ ir ideāli piemēroti arī pildīšanai. Maltā gaļa, siers, sēnes un dažādi graudaugi – pildījumu variācijas ir teju bezgalīgas. Tev atliek tikai ļaut vaļu fantāzijai, lai pēc neilga laika jau celtu vakariņu galdā kārdinoši smaržojošas un apetītlīgas kabaču "laiviņas" vai "gredzenus".
Ne tikai ripiņas: neparasti kabaču un cukīni ēdieni, kas jāizmēģina
Ja ledusskapja dārzeņu kastē glabājas kabači vai cukīni, visbiežāk tos izmantojam, apcepot uz pannas ripiņas mīklas panējumā. Bet tas nebūt nav vienīgais veids, kā iekļaut ēdienkartē zaļos dārza labumus.
Kabaču krēmzupas – gan siltas, gan aukstas: 7 idejas, kā izmantot brango ražu
Kabaču sezonai turpinoties uz pilnu klapi, daudzi no mums vairs negrib ne domāt par kabaču plācenīšiem, pankūkām un pannā ceptām ripiņām. Ko iesākt, lai izdomas trūkuma dēļ nenākto veselīgo sezonas dārzeņu ražu izmest mēslainē? Problēmas atrisinājums ir kabaču krēmzupa – tā ir sātīga, garda, turklāt pagatavojama gan siltā, gan aukstā veidā.
Burciņā notverti vasaras mirkļi: 21 veids, kā iekonservēt kabačus ziemas krājumiem
Kabači, pateicoties savai neitrālajai garšai un tīkami kraukšķīgajai struktūrai, ir vieni no tiem dārzeņiem, ko iespējams pagatavot pārsteidzoši daudzos veidos. Vienīgais atzīstamais kabaču trūkums ir tikai tāds, ka tie visi nobriest gandrīz vienlaicīgi, tādēļ sezonas pilnbriedā jāsteidz knaši visu plācenīšos, pankūkās un "laiviņās" nenoēsto ražu ietilpināt burciņās, papildinot ziemas krājumus.
Kabaču sacepums – vasarīga maltīte uz ātru roku: 17 sulīgas receptes
Kad dažādos veidos pildīti kabači, pankūkas un plācenīši jau ir pagalam apnikuši, laiks meklēt jaunus trikus šī gada kabaču ražas iemānīšanai mājinieku vēderos. Izvēlējāmies 17 sulīgu kabaču un cukīni sacepumu receptes, kas ir kā radītas vienkāršām maltītēm vasaras garā.
Izgrebt sēklas vai griezt ripās – labākās kabaču cepšanas metodes: 10 receptes
Kabaču sezona jābauda pilnu krūti, un viens no vienkāršākajiem un, būsim godīgi, arī gardākajiem veidiem, kā tos pagatavot, ir izcept kraukšķīgā panējumā. Taču kabacis ir visai cimperlīgs cepšanā, jo reizēm tas atdalās no panējuma, citreiz ripiņas saplok un vēl dažos gadījumos panējums izskatās kārdinoši, bet vidusdaļā tas garšo visai svaigs. Kādi tad ir kabaču cepšanas noslēpumi?
Kabaču ēdieni bez kripatiņas gaļas: 19 receptes vasarīgām maltītēm
Domājot par to, kā pagatavot kabačus, pirmā ideja, kas iešaujas prātā, ir – pildīt tos ar malto gaļu. Liekot lietā izdomu, šos vasaras sezonā populāros dārzeņus var pagatavot arī dažādās bezgaļas variācijās, tādā veidā gūstot uzreiz divus labumus: ieekonomējot naudu un liekas kalorijas.