jogurts mango
Foto: Shutterstock
Desertu gatavošanai visbiežāk izmantotie produkti ir saldais krējums vai bezpiedevu krēmsiers, tomēr nevajadzētu aizmirst arī par jogurtu, kuram ir gana daudz priekšrocību. Šim produktam ir daudz mazāks tauku saturs, turklāt jogurta gaisīgā, krēmīgā struktūra un maigi skābenā garša lieliski līdzsvaro cukura un citu saldu piedevu klātbūtni desertos.

Tā kā veikalā dažādu veidu jogurtiem ir atvēlēti apjomīgi stendi, tad ir itin vienkārši apjukt plašajā piedāvājumā, mēģinot izvēlēties vispiemērotāko un veselībai draudzīgāko produktu vasarīga deserta gatavošanai. Ņem vērā, ka tauki nav vienīgais "ienaidnieks" slaidām formām, kas varētu būt atrodams jogurtos, jo tiem nereti dāsni pievieno arī cukuru, tāpēc labāk izvēlēties jogurtus bez piedevām. Īpaši būtiski tas ir cilvēkiem, kas ikdienā nav ļoti aktīvi, iesaka "Vivendi" uztura speciāliste Eva Kataja.

Speciāliste norāda, ka, pievienojot šādam jogurtam augļus un ogas, kā arī nedaudz cukura, ir iespējams iegūt daudz veselīgāku desertu, kas noderēs gan tiem, kas vēlas uzaudzēt muskuļus, gan tiem, kas cenšas samazināt savu svaru, jo pievienotā cukura daudzumu var kontrolēt katrs pats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!