Izvēloties ziedkāpostus vai brokoļus, pārliecinies, ka iegādātās galviņas ir stingras un uz tām nav redzamu dzeltenu vai brūnu plankumu, kas varētu liecināt par bojāšanos. Kātiņam jābūt stingram, bet rozetēm – pārlieku neizplaukušām. Ja brokoļus vai ziedkāpostus negatavosi uzreiz, tos droši var glabāt ledusskapja dārzeņu atvilktnē pat nedēļu, norāda "Thekitchn".
Salātu gatavošanai var izmantot gan kraukšķīgo dārzeņu "ziedus", gan kātiņus. Tā kā kātiņi ir diezgan cieti, tos ieteicams sagriezt sīkākos gabaliņos, lai tie pagatavotos tikpat ātri, cik pārējās daļas. Vienīgais, ko salātiem nepievieno, ir resnais kacens – to vienkārši nogriež. Ja vēlies, vari pirms salātu gatavošanas dārzeņu rozetēs pāris minūtes noblanšēt verdošā ūdenī, pēc tam strauji atdzesējot ledainā ūdenī. Šis triks piešķirs dārzeņu gabaliņiem maigāku struktūru, turklāt brokoļi iemantos arī koši zaļu toni, kas salātiem piešķirs īpaši apetītlīgu skatu.