tomātu zupa, cepti tomāti
Foto: Shutterstock
Tomātu sezonas pilnbriedā saules siltumu uzsūkuši, sulīgi pašmāju tomāti pieejami dažādās krāsās, lielumos un formās, turklāt par vairāk kā pievilcīgu cenu, tādēļ ir īstais brīdis gatavot tomātu zupu, kurai būs pavisam cits smeķis kā ziemā gatavotai.

Tomātu zupa ir demokrātisks ēdiens, kas ļoti vienkārši piemērojams katra ēdāja gaumei, tādēļ tā ir atrodama teju katra sevi cienoša restorāna ēdienkartē, bet viena no vienkāršākā tomātu zupas variācijām ir tomātu biezzupa, kas idejiski ir pavisam vienkārša: katliņā uzkarsētā eļļā apcep sīpolus, ķiplokus, selerijas kātus, burkānus vai citus dārzeņus zupas pamatam, tad pievieno lielos gabalos sagrieztus tomātus, visu sautē vēl kādu brīdi, tad papildina ar garšvielām, garšaugiem un sablendē.

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!