Tomātu zupa ir demokrātisks ēdiens, kas ļoti vienkārši piemērojams katra ēdāja gaumei, tādēļ tā ir atrodama teju katra sevi cienoša restorāna ēdienkartē, bet viena no vienkāršākā tomātu zupas variācijām ir tomātu biezzupa, kas idejiski ir pavisam vienkārša: katliņā uzkarsētā eļļā apcep sīpolus, ķiplokus, selerijas kātus, burkānus vai citus dārzeņus zupas pamatam, tad pievieno lielos gabalos sagrieztus tomātus, visu sautē vēl kādu brīdi, tad papildina ar garšvielām, garšaugiem un sablendē.
- Īpaši izsmalcinātam rezultātam zupas gatavošanai izmanto blanšētus tomātus. Lūk, šajā rakstā skaidrojām, kā to paveikt veiklāk.
Vienkārši, vai ne? Turklāt ir milzum daudz dažādu iespēju, ar kādām piedevām papildināt tomātu krēmzupu: saldais krējums, sasmalcināti zaļumi, siera skaidiņas, baltmaizes grauzdiņi, – tas viss piešķir zupa papildu struktūru un garšu. Lieliski tomātu krēmzupas "pēdējā brīža" papildinājumi ir arī grauzdētas sēkliņas, turku zirņi, zeltaini bekona gabaliņi, ķiploku jogurts vai karote aromātiska pesto. Tev nav obligāti jāizvēlas tikai viena piedeva. Kombinē dažādus produktus un izrotā ar tiem zupas bļodiņu gluži kā garšīgu mākslas darbu.
Kaut krēmzupu variācijas ir teju bezgalīgas, tomēr tas nav vienīgais veids, kā izmantot tomātus zupās. Tie, kas nespēj iedomāties maltīti bez gaļas, mazāk nekā stundas laikā var pagatavot tomātu sezonas ātro soļanku vai tomātu zupu ar frikadelēm, bet asumu dzīvei piešķirs asā tomātu zupa ar jūras veltēm.
Lai labi garšo!