Viens no ātrākajiem un vienkāršākajiem aveņu saglabāšanas veidiem ir to saldēšana, sablendējot un samaisot ar cukuru. Turklāt aukstajam aveņu ievārījumam būs jāpievieno daudz mazāk cukura, tādēļ šis ogu ieziemošanas veids ir viens no veselīgākajiem, bet starp receptēm atradīsi arī pāris versijas klasiskam aveņu ievārījumam.
Ja piederi pie tiem, kurus nesajūsmina kraukšķīgās aveņu sēkliņas un fakts, ka tās mēdz kaitinoši iestrēgt starp zobiem, tad lielisks variants ogu garšas saglabāšanai ir aveņu sīrups, kura gatavošanas procesā no sēkliņām izvairīties palīdzēs visparastākā marle. Starp citu, lielisks marles aizvietotājs var būt arī tāds vasarīgs aksesuārs kā tauriņu ķeramais tīkliņš, ko konservēšanas sezonā radoši izmantot šādā netradicionālā veidā.