koba salāti mērce
Foto: Shutterstock
Vieni no vienkāršāk pagatavojamiem tomātu salātiem ir itāliešu "Caprese": tomātu šķēles izkārto uz šķīvja pamīšus ar mocarellas sieru, pārber ar svaigu baziliku, pārkaisa ar sāli, pipariem, pārlej ar kvalitatīvu olīveļļu, tieši tik vienkārši tiekot pie leģendāras maltītes, kuras nosaukums atrodams daudzu smalku restorānu ēdienkartēs. Tomātu sezonai par godu mums padomā ir vēl daudzas garšīgas verijas par tomātu salātu tēmu.

"Caprese" ir gluži kā špikeris, atklājot sastāvdaļas, kas ideāli iederēsies arī citos salātos līdzās tomātiem. Baziliks ir klasisks tomātu "pārinieks", bet arī visi citi zaļumi lieliski noderēs, lai piešķirtu "raksturu" tomātu salātiem. Arī siers komplimentēs tomātiem – vari izvēlēties gan maigas mocarellas siera bumbas, gan pikantas zilā siera drupatas, krēmīgā brī šķēles vai aromātiskas cietā siera skaidiņas.

Ja gurķi un dažādi lapu salāti ir ikdienišķi tomātu kompanjoni, ar ko nevienu nepārsteigsi, tad izmēģini tomātu šķēlītes papildināt ar sulīgiem persikiem, vārītām cūku pupām vai kraukšķīgām granātābolu sēkliņām – būs garšīgi! Sātīgākā versijā tomātu salātos lieliski iederēsies ceptas, vārītas vai kūpinātas vistas gabaliņi, kā arī kūpināts šķiņķis, garneles un pat skumbrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!