Foto: Shutterstock kolāža
Ir pienācis tas brīdis, kad jādomā, ko iesākt ar ķirbju ražu. Te nu lieti noderēs katra jauna ideja, kā garšīgi likt lietā makten brangos lielvēderaiņus. Pālapojot "Tasty" recepšu krājumus, uzgājām virkni ķirbjiem veltītu recepšu kolekciju, kur atrodamas gan zeltainu pankūku receptes, gan idejas gardām ķirbju krēmzupām, pildīšanai, sautēšanai un, protams, arī sulīgo dārzeņu saglabāšabai ziemas krājumiem.

Saulaini oranžais ķirbis ir īsts rudens dārgums, kura labās īpašības būtu jānovērtē gan tiem, kas cenšas atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, gan tiem, kas vienkārši vēlas ik dienu baudīt gardas un veselīgas maltītes. Lielā oga ir bagāta dažādām minerālvielām un vitamīniem, kas ir ļoti būtiski, lai saglabātu organismu veselu, tādēļ ir vērts atklāt arvien jaunus veidus, kā ķirbi iekļaut ikdienas ēdienkartē.

Saskaņā ar Amerikas Nacionālo uzturvielu datubāzi 100 grami šīs milzu ogas satur vien 26 kalorijas, vienu gramu olbaltumvielu, 0.1 gramu tauku un 6.5 grami ogļhidrātu, no kuriem 0.5 grami ir šķiedrvielas, bet 2.5 grami ir cukuri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!