Foto: Shutterstock
Kad ķirbju krēmzupas, pankūkas un sautējumi jau ir pagalam apnikuši, laiks meklēt jaunus trikus šī gada makten brangās ķirbju ražas iemānīšanai mājinieku vēderos. "Tasty" apcirkņos uzgājām krēmīgu ķirbju sacepumu receptes, kas ir gluži kā radīti vienkāršām maltītēm rudens noskaņās.

Gatavojot sacepumu, iesākumā ķirbi nomizo un sasmalcini. Ātrākam rezultātam izmanto uz rupjās dārzeņu rīves sarīvētas ķirbja skaidiņas, bet, ja vēlies sacepumā izgaršot sulīgo ķirbja gabaliņu patīkamo struktūru, tad sagriez mīkstumu kubiņos un pasautē katlā 10-15 minūtes, pievienojot nedaudz ūdens vai, vēl labāk – sviestu, kas piešķirs kumosiņiem krēmīgumu. Protams, sautēšanas procesā vari ķirbi papildināt arī ar dažādām garšvielām un garšaugiem. Oranžajai ogai īpaši piestāv muskatrieksts, rozmarīns un timiāns.

Ja starp mājiniekiem ir kāds ķirbju nīdējs, tad, lai mainītu viņa uzskatus par oranžo ogu, vari rīkoties viltīgi: sasautētos ķirbju gabaliņus saspaidi ar dakšu vai sablendē, iegūstot biezeni, ko izmantot, piemēram, ķirbju un siera vai biezpiena un mannas sacepuma pagatavošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!