Gatavojot sacepumu, iesākumā ķirbi nomizo un sasmalcini. Ātrākam rezultātam izmanto uz rupjās dārzeņu rīves sarīvētas ķirbja skaidiņas, bet, ja vēlies sacepumā izgaršot sulīgo ķirbja gabaliņu patīkamo struktūru, tad sagriez mīkstumu kubiņos un pasautē katlā 10-15 minūtes, pievienojot nedaudz ūdens vai, vēl labāk – sviestu, kas piešķirs kumosiņiem krēmīgumu. Protams, sautēšanas procesā vari ķirbi papildināt arī ar dažādām garšvielām un garšaugiem. Oranžajai ogai īpaši piestāv muskatrieksts, rozmarīns un timiāns.
Ja starp mājiniekiem ir kāds ķirbju nīdējs, tad, lai mainītu viņa uzskatus par oranžo ogu, vari rīkoties viltīgi: sasautētos ķirbju gabaliņus saspaidi ar dakšu vai sablendē, iegūstot biezeni, ko izmantot, piemēram, ķirbju un siera vai biezpiena un mannas sacepuma pagatavošanai.