Foto: Shutterstock kolāža
Labākie našķi ir tie, kurus var ātri un bez liekām pūlēm uztapināt no tā, kas pa rokai. Daudzu kārumnieku kopš bērnības iecienītās saldās "desas" ideāli atbilst iepriekš minētajiem parametriem, turklāt, viltīgi iesaiņots, šis kārums var kalpot kā alternatīva mūžīgajām tortēm un kūkām, lai pārsteigtu kādu lielu vai mazu saldummīli.

"Tasty" krājumos uzietās receptes apliecina, ka, gatavojot saldās "desas", ļaužu radošums plūst pāri malām. Pildījumam tiek izmantoti gan vecie-labie "Selgas" cepumi, gan kukurūzas nūjiņas, brokastu pārslas un pat piparkūkas. Garšas uzlabošanai netiek smādēti ne dažādu veidu rieksti (mēs silti iesakām noteikti izmēģināt grauzdētus sālītos zemesriekstus), ne īrisi, šokolāde un marmelāde. Šī nu ir reize, kad var droši ļauties eksperimentiem, saldās "desas" masā iemaisot želejlācīšus, mazos maršmalovus vai sasmalcinātus "Oreo" cepumus.

Foto: Shutterstock

Ja vēlies jau laicīgi sagatavoties kāda drauga izāzēšanai, šokolādes "desu" veido tievāku kā ierasts, lai tā pēc formas atgādinātu salami, un pēc izņemšanas no ledusskapja to dāsni apviļā pūdercukurā, ticamības labad pārsienot ar linu vai kokvilnas aukliņu.

Lai labi garšo!

Saldā cepumu desa ar marmelādi un lazdu riekstiem

Foto: Privātais ahīvs

Vislabāk saldo desu sarullēt un ielikt ledusskapī jau iepriekšējā vakarā, tad tā būs īpaši garda. Vienkārši pagatavojama našķa recepti iesaka Linda Kozlovska.

Lasīt vairāk

Saldā cepumu desa ar marmelādi un sālītiem zemesriekstiem

Foto: Privātais arhīvs

Saldās desas šķēles pazudīs no šķīvja vēl ātrāk, nekā tu spēsi tās sagriezt. Gardas un vienkārši pagatavojamas saldās cepumu desas recepti iesaka Linda Kozlovska.

Lasīt vairāk

Saldā šokolādes desa ar marmelādi un riekstiem

Saldā šokolādes desa – gards našķis pie tējas vai kafijas.

Lasīt vairāk

Saldā īrisa desa ar rīsu pārslām

Salda un kraukšķīga īrisa un rīsu pārslu desa. Kad atdzisusi, sagriež šķēlītēs un ēd ar saldu mērcīti.

Lasīt vairāk

Saldā šokolādes 'desa' ar marmelādi un riekstiem

Foto: DELFI

Ziemassvētki arī mūsmājās ir laiks, kad atminamies bērnības garšas un galdā ceļam ēdienus, ko varbūt pārējā gada laikā nemaz nekārojas. Viens no tiem ir saldā desa, kas laikā, kad biežāk cepam dažādas kūkas, bija nepelnīti aizmirsta vērtība.

Lasīt vairāk

Riekstu un cepumu saldā desa

Foto: Shutterstock

Pagatavot riekstu saldo desu būs pa spēkam par iesācējiem un bērniem.

Lasīt vairāk

Šokolādes 'desa' ar pienu

Foto: Shutterstock

Šokolādes "desa" ar pienu- ātri, bez cepšanas un ļoti gardi.

Lasīt vairāk

Piparkūku saldā 'desa' ar kafijas garšu

Foto: Shutterstock

Piparkūku vai saldo citu cepumu "desa" ar kafijas garšu, pagatavojama bez cepšanas.

Lasīt vairāk

Īrisu - kukurūzas nūjiņu saldā desa

Foto: Shutterstock

Īrisu - kukurūzas nūjiņu saldā desa par ko bērniem vienmēr prieks.

Lasīt vairāk

Šokolādes desa ar cepumiem un marmelādi

Foto: Shutterstock

Šokolādes desa ar cepumiem un marmelādi ir daudzas reizes garšīgāks par veikala "Saldo bruneti" (tā nav antireklāma, jo man "brunete" arī ļoti garšo). Laužot cepumus, lieliski var nomierināt nervus un pagatavošana neaizņem daudz laika.

Lasīt vairāk

Šokolādes 'desa' ar olu dzeltenumiem

Foto: Shutterstock

Šokolādes "desa" - ikdienas našķim.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!