"Tasty" krājumos uzietās receptes apliecina, ka, gatavojot saldās "desas", ļaužu radošums plūst pāri malām. Pildījumam tiek izmantoti gan vecie-labie "Selgas" cepumi, gan kukurūzas nūjiņas, brokastu pārslas un pat piparkūkas. Garšas uzlabošanai netiek smādēti ne dažādu veidu rieksti (mēs silti iesakām noteikti izmēģināt grauzdētus sālītos zemesriekstus), ne īrisi, šokolāde un marmelāde. Šī nu ir reize, kad var droši ļauties eksperimentiem, saldās "desas" masā iemaisot želejlācīšus, mazos maršmalovus vai sasmalcinātus "Oreo" cepumus.
Ja vēlies jau laicīgi sagatavoties kāda drauga izāzēšanai, šokolādes "desu" veido tievāku kā ierasts, lai tā pēc formas atgādinātu salami, un pēc izņemšanas no ledusskapja to dāsni apviļā pūdercukurā, ticamības labad pārsienot ar linu vai kokvilnas aukliņu.
Lai labi garšo!
Saldā cepumu desa ar marmelādi un lazdu riekstiem
Vislabāk saldo desu sarullēt un ielikt ledusskapī jau iepriekšējā vakarā, tad tā būs īpaši garda. Vienkārši pagatavojama našķa recepti iesaka Linda Kozlovska.
Saldā cepumu desa ar marmelādi un sālītiem zemesriekstiem
Saldās desas šķēles pazudīs no šķīvja vēl ātrāk, nekā tu spēsi tās sagriezt. Gardas un vienkārši pagatavojamas saldās cepumu desas recepti iesaka Linda Kozlovska.
Saldā šokolādes desa ar marmelādi un riekstiem
Saldā šokolādes desa – gards našķis pie tējas vai kafijas.
Saldā īrisa desa ar rīsu pārslām
Salda un kraukšķīga īrisa un rīsu pārslu desa. Kad atdzisusi, sagriež šķēlītēs un ēd ar saldu mērcīti.
Saldā šokolādes 'desa' ar marmelādi un riekstiem
Ziemassvētki arī mūsmājās ir laiks, kad atminamies bērnības garšas un galdā ceļam ēdienus, ko varbūt pārējā gada laikā nemaz nekārojas. Viens no tiem ir saldā desa, kas laikā, kad biežāk cepam dažādas kūkas, bija nepelnīti aizmirsta vērtība.
Riekstu un cepumu saldā desa
Pagatavot riekstu saldo desu būs pa spēkam par iesācējiem un bērniem.
Šokolādes 'desa' ar pienu
Šokolādes "desa" ar pienu- ātri, bez cepšanas un ļoti gardi.
Piparkūku saldā 'desa' ar kafijas garšu
Piparkūku vai saldo citu cepumu "desa" ar kafijas garšu, pagatavojama bez cepšanas.
Īrisu - kukurūzas nūjiņu saldā desa
Īrisu - kukurūzas nūjiņu saldā desa par ko bērniem vienmēr prieks.
Šokolādes desa ar cepumiem un marmelādi
Šokolādes desa ar cepumiem un marmelādi ir daudzas reizes garšīgāks par veikala "Saldo bruneti" (tā nav antireklāma, jo man "brunete" arī ļoti garšo). Laužot cepumus, lieliski var nomierināt nervus un pagatavošana neaizņem daudz laika.
Šokolādes 'desa' ar olu dzeltenumiem
Šokolādes "desa" - ikdienas našķim.