vista burkāns šampinjoni
Foto: Shutterstock
Ierasti sidrs šķiet dzēriens, ko baudīt siltā vasaras dienā, tomēr to var veiksmīgi pārot arī ar pavisam rudenīgiem, sildošiem ēdieniem, kam sezona sākas tikai šobrīd. Sidru pamatā gatavo no āboliem, un tieši ābolu ražas laiks ir īstais brīdis, lai izmēģinātu jaunas ēdienu kombinācijas, kas labi saderētu ar glāzi vēsa sidra.

“Klasiski sidru gatavo no āboliem, līdz ar to, vieglākais, lai nekļūdītos kādu ēdienu pasniegt kopā ar sidru, ir – domāt par garšām un ēdieniem, ko gatavotu kopā ar āboliem,” skaidro “Lielvārdes alus” vēstnesis Ingemārs Dzenis. Tas arī ir pamatnoteikums, kas jāievēro, eksperimentējot ar sidra un ēdiena saskaņošanu. Tomēr, lai gan tā ir drošākā izvēle, iespējamas arī citas, pārsteidzošākas garšu kombinācijas.

Krēmīgas mērces

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!