Foto: Shutterstock kolāža
Ir pietuvojies brīdis, kad sēdīsimies pie balti klātiem galdiem, svinot mūsu valsts dzimšanas dienu , tādēļ jau savlaicīgi vajadzētu parūpēties par nepieciešamo iepirkumu sarakstu patriotiskās noskaņās ieturētai maltītei. Lai čaklajiem samniekiem un saimniecēm pirms svētkiem nebūtu jāizdomā divritenis no jauna, mēs, parokoties "Tasty.lv" arhīvā, izvēlējāmies 15 receptes Latvijas karoga krāsās ieturētām uzkodām un salātiem.

Bietes ir tas produkts, ko vajadzētu likt iepirkumu groziņā kā pirmo, jo to karmīnsarkanā krāsa ir gluži kā radīta šiem svētkiem, turklāt bietes var izmantot gan ceptā, gan vārītā, gan svaigā veidā, sapārojot tās ar dažādiem sieriem, lai iegūtu gardas, sarkanbalti sārtas kompozīcijas. Pavisam vienkāršus salātus var uzmeistarot, krāsnī ceptām bietēm pievienojot fetas siera kubiņus un pesto, vārītu biešu šķēles kārtojot pamīšus ar kazas sieru, iegūsi uzkodu karoga krāsās, bet klasikas cienītājiem iesakām pagatavot kādu versiju par tēmu "siļķe kažokā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!