Trifeļu pildījumā var būt ne tikai rūgtena šokolādes masa, kā ierasts, bet arī žāvēti augļi ar riekstiem, sasmalcināti cepumi (īpašu Ziemassvētku garšu iegūsi, pievienojot masai sasmalcinātas piparkūkas), biskvīts un pat kukurūzas pārslas.
Ņem vērā, ka masai, no kuras veidosi bumbiņas, jābūt ķepīgai un stingrai, citādi bumbiņas neturēsies kopā un būs grūti glazējamas un dekorējamas. Kā pamatmasas saistviela tiek izmantota kokosriekstu eļļa, medus, iebiezinātais piens, krēmsiers vai sviests. Kad bumbiņas sagatavotas, nesteidzies ar dekorēšanu, bet iesākumā vismaz 30 minūtes "atpūtini" tās ledusskapī.
Tad laiks ķerties pie patīkamākās daļas – trifeļu dekorēšanas. Pavisam vienkāršotā versijā bumbiņas vari apviļāt kakao pulverī. Ja izvēlies šo metodi, tad zini, ka vislabāk kakao pielips bumbiņām, ja pirms tam konfektes iemērksi šokolādē.
Bērniem noteikti patiks, ja pašgatavotās konfektes būs dekorētas krāsainām zvaigznītēm, spīdīgām pērlītēm vai citiem konditorejas dekoriem, bet veselīgā versijā var izmantot ogu pulverus, kokosriekstu skaidiņas, kvinojas pārslas vai grauzdētu riekstu gabaliņus. Grēcīgākam rezultātam saldos kumosiņus glazē šokolādē.
- Pirms ķerties pie darba, izlasi šo rakstu, kur atradīsi vienkāršus padomus, kas jāievēro, kausējot šokolādi, lai tā būtu zīdana, vijīga un neiemantot graudainu struktūru.
Atceries, ka pēc garnēšanas trifeles vērts ielikt vēsumā, lai tās sastingst, savukārt pēc tam uzglabā tās noslēgtā traukā.
Lūk, 17 radošas idejas pašgatavotām trifelēm Ziemassvētku dāvanu darbnīcas rūķiem tavā virtuvē.
Lai labi garšo!