trifeles konfektes
Foto: Shutterstock
Mīklīgi apaļas konfektītes, kas kārdinoši apviļātas samtainā kakao pulvera kažociņā, krāsainos kaltētu ogu vai riekstu gabaliņos, kokosa skaidiņās vai glazētas šokolādē - pašgatavotas trifeles, tā ir dāvana, ko svētkos novērtēs gan lieli, gan mazi kārumnieki!

Trifeļu pildījumā var būt ne tikai rūgtena šokolādes masa, kā ierasts, bet arī žāvēti augļi ar riekstiem, sasmalcināti cepumi (īpašu Ziemassvētku garšu iegūsi, pievienojot masai sasmalcinātas piparkūkas), biskvīts un pat kukurūzas pārslas.

Ņem vērā, ka masai, no kuras veidosi bumbiņas, jābūt ķepīgai un stingrai, citādi bumbiņas neturēsies kopā un būs grūti glazējamas un dekorējamas. Kā pamatmasas saistviela tiek izmantota kokosriekstu eļļa, medus, iebiezinātais piens, krēmsiers vai sviests. Kad bumbiņas sagatavotas, nesteidzies ar dekorēšanu, bet iesākumā vismaz 30 minūtes "atpūtini" tās ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!