Foto: Shutterstock kolāža
Viltotās "irbītes" ir tradicionāls latviešu svētku galda ēdiens, kas ticis celts galdā kāzās, bērēs, kristībās un citos lielākos godos. Pieturoties pie vecās senču gudrības, ka viss jaunais ir labi aizmirsts vecais, piedāvājam receptes dažādām pildīto gaļas rullīšu variācijām tavam svētku galdam.

Pieredzējušas godu saimnieces "irbītes" gatavoja iepriekšējā dienā, jo darbu un laika ziņā šis ēdiens ir gana prasīgs. Kad mērce bija gatava pasniegšanai, tad to "pīlē" pielēja klāt un uzsildīja mērcē "irbītes". Lēja bļodiņās – māla vai citās – un pasniedza ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

Tradicionāli "irbītes" gatavoja no plāni izklapētas liellopa vai cūkas gaļas, bet tikpat gardi gaļas rullīši izdosies arī no daudz ātrāk izsautējamās vistas, tītara vai teļa gaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!