Pieredzējušas godu saimnieces "irbītes" gatavoja iepriekšējā dienā, jo darbu un laika ziņā šis ēdiens ir gana prasīgs. Kad mērce bija gatava pasniegšanai, tad to "pīlē" pielēja klāt un uzsildīja mērcē "irbītes". Lēja bļodiņās – māla vai citās – un pasniedza ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.
Tradicionāli "irbītes" gatavoja no plāni izklapētas liellopa vai cūkas gaļas, bet tikpat gardi gaļas rullīši izdosies arī no daudz ātrāk izsautējamās vistas, tītara vai teļa gaļas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit