Savukārt šķīstošā kafija labāk kā espreso noderēs situācijās, kad desertu paspilgtināt ar kafijas aromātu un garšu vajag zibenīgi. Piemēram, ja gatavo sviesta krēmu kūkai, tā vietā, lai vārītu kafiju, vienkārši pievieno tam tējkaroti šķīstošās kafijas granulu. Arī klasiskais olu krēms kļūs tikai gardāks, ja tā masā iemaisīsi kādu drusciņu kafijas putekļu.
Viens no atpazīstamākajiem kafijas desertiem, neapšaubāmi, ir jau pieminētais itāliešu tiramisu, kas tiek dēvēts arī par eņģeļu ēdienu. Kā jau pavārmākslā bieži mēdz būt, tad nav vienas "īstās" tiramisu receptes, tomēr tā nav liela bēda, jo šajā rakstā uzskaitītas pat 14 pasaulslavenā deserta garšu variācijas, bet zemāk atradīsi vēl 17 receptes kūkām, cepumiem, saldējumam, trifelēm un citiem kārdinošiem našķiem ar uzmundrinošo kafijas aromātu.
Lai labi garšo!
Eklēri ar šokolādes - kafijas krēmu
Eklēri ar šokolādes - kafijas krēmu - gardums pie tējas vai kafijas.
'Dzīvo garšīgi': fiksais banānu un kafijas 'nice cream'
"Tasty" projekta "Dzīvo garšīgi!" ietvaros apciemojām bloga "Upene" lolotāju Anniju Mihelsoni un kopā gatavojām "nice cream" - saldējuma alternatīvu no banāniem. Pērn šis deserts bija teju katra blogera arsenālā, laiks to atkal izcelt saulītē! Projekta ietvaros viesosimies pie dažādiem kulinārijas lietpratējiem un entuziastiem, bet šoreiz iedvesmojies un mācies arī tu, kā var pagatavot garšīgu un veselīgu desertu vien no trīs sastāvdaļām.
Tiramisu Jura Dukaļska gaumē
Kārdinošs tiramisu ar maskarpones krēmu, kafiju un dāmu pirkstiņiem. Recepti piedāvā restorāna "3" šefpavārs Juris Dukaļskis un "Borjomi".
Karaliskais tiramisu kārtojums glāzītē
Kad kūkas gatavot negribas, un ar saldējumu remdināt saldo kāri arī ne, lieliska alternatīva ir kārtojums, turklāt glāzītē pasniegts tas kļūst vēl īpašāks. Lai arī šis nav klasiskais tiramisu, kā radoša interpretācija tas garšos arī autentiskā deserta cienītājiem.
Balzama liķiera 'Šarlote' šokolādes muss
Ļoti vienkāršs un elegants deserts, kas ir kā garšām un sajūtām piesātināts putu mākonis. Īstiem šokolādes cienītājiem var izraisīt atkarību jau no pirmās karotītes. Šokolādes musa pamatā ir putukrējums, kas veido gaisīgu deserta konsistenci. Nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas, lai iegūtu zīdaini maigu un gaisīgu kārumu. Recepti sagatavojusi Baiba Muzikante (Caramelle.lv).
Uzmundrinošie kafijas kēksiņi ar avokado krēma glazūru
Neticami svaigs un atspirdzinošs avokado krēms, klāts pa virsu enerģiju raisošām kafijas kūciņām, būs tieši laikā, lai baudītu siltu svētdienu zem ziedošajiem ābeļu zariem. Un nevajag baidīties no tā, ka krēms gatavots no avokado – citronu sula tam piešķir brīnumainu garšu. Divi spēcīgie garšas komponenti apvienojas lieliskā tandēmā.
Gatava 10 minūtēs: kafijas biskvīta torte ar šokolādes-riekstu krēmu
Veikalā nopērkamo biskvītu piesūcinot ar rūgtenu kafiju un pārziežot ar šokolādes-riekstu krēmu, vien 10 minūtēs tiksi pie supergardas tortes.
'Dzīvo garšīgi': dateļu trifeles ar kokosriekstu skaidiņām un kafiju
''Tasty'' projektu "Dzīvo garšīgi!" atklājām ar viesošanos pie bloga ''Krustnagliņa'' kūrētājas Katrīnas Mames un kopā gatavojām krēmīgas dateļu trifeles ar kafijas garšu. Projekta ietvaros viesosimies pie dažādiem kulinārijas lietpretējiem un entuziastiem, bet šoreiz iedvesmojies un mācies, kā ar blenderi un drosmi noķēpāt rokas pagatavot veselīgas trifeles.
Tiramisu ar Amaretto
Garda un vienkārši pagatavojama tiramisu kūka ar Amaretto liķieri.
Kafijas krēms
Kafijas krēms – jauks sākums brīvdienu rītam. Deserts, ko ēst tāpat no trauciņiem, sagriezt kvadrātiņos un apēst ar ķīseli vai pasniegt ar vaniļas mērci.
Kafijas olu krēms tasītēs
Salds un pavisam vienkāršs olu krēms ar kafijas garšu vieglam desertam, kas ideāli piestāvēs pusdienām draugu vai ģimenes lokā. Kafija krēmā viegli uzmundrinās, bet kakao virskārta piešķirs saldajam ēdienam patīkamu smaržu.
Espresso cepumi ar baltās šokolādes pildījumu
Rieksti un baltā šokolāde lieliski papildina šo cepumu maigo kafijas garšu. Tie garšos lieliski ne tikai ar tasīti stipra espresso, bet arī ar glāzi auksta piena.
Kafijas krēms no šķīstošās kafijas
Kafijas krēms no šķīstošās kafijas brīvdienām vai ciemiņu gaidot.
Tiramisu ar saldo krējumu
Tiramisu recepte, kurā sakultos olas baltumus un maskarpone sieru aizstāj saldais krējums. Grēcīgi!
Kafijas torte ar karameļu mērci
Ļoti kārdinoša torte, kas atgādinās karameļu kapučīno. Ja vēlies, tortes vidū, starp biskvītiem, vari ziest kādu ievārījumu.
Šokolādes putas ar ogām
Tik ļoti viegls un gaisīgs deserts. Papildini maigās šokolādes putas ar avenēm, mellenēm vai zemenēm. Ja vēlies, desertu vari pasniegt arī ar trauslajām vafeļu caurulītēm, kurām nav pildījuma. Tās var izmantot karotītes vietā. Jāņem vērā, ka deserts pēc pagatavošanas jādzesē vismaz 2 stunas. To ir ērti sagatavot iepriekšējā dienā pirms pasniegšanas un dzesēt ledusskapī visu nakti.
Zviedru bērnības saldums - kokosriekstu un šokolādes bumbas
Šis ir viens no iecienītākajiem zviedru saldumiem, ko iespējams nobaudīt gan smalkās kafejnīcās un kūkotavās, gan atrast lielveikalu plauktos. Kā apgalvots, portālā allrecipes.com, šo gardumu zviedri iemācās pagatavot kā vienu no pirmajiem ēdieniem jau agrā bērnībā. Tāpēc, ja esi saldummīle, tomēr virtuvē nevēlies atrasties ilgas stundas, uzzini, kā gardās šokolādes bumbas pagatavot gan svinībām, gan ikdienas galdam.