Foto: Shutterstock/Woman's Weekly/REX/Vida Press kolāža
Sicīlija ir ne vien bēdīgi slavenās mafijas dzimtene, bet var lepoties arī ar gana krāšņu un daudzveidīgu kulināro mantojumu, kas veidojies dažādu kultūru ietekmē. Lai ziema paietu ātrāk un garšīgāk, "Tasty.lv" krājumos uzgājām 10 sicīliešu iecienītas receptes, kuras silti iesakām izmēģināt garo vakaru īsināšanai.

Interesi par šo Vidusjūras lielāko, stratēģiski svarīgo salu gadsimtu gaitā izrādījis ne viens vien pasaules varenais, skaidro "Mysicily".

Grieķi bija tie, kas sicīliešiem iemācīja olīvu un vīnogu audzēšanu, kā arī ierādīja, kā darāms vīns un sienami dažādi sieri. Arī fenheļa, artišoku, cūku pupu, vīģu, lauru lapu, timiāna, kaperu un medus biežā klātbūtne sicīliešu receptēs lielā mērā ir grieķu nopelns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!