Foto: Shutterstock
Kaut gan mielošanās ar brieža steiku vai tumīgu sautējumu ir mednieku privilēģija, tomēr šo vērtīgo gaļas veidu vajadzētu iekļaut ēdienkartē katram gaļēdājam, jo īpaši ziemas periodā, kad pašmāju briežu audzētāju piedāvājums ir visplašākais. Ja tev palaimējies tikt pie brieža gaļas gabala, skaidrosim, kā no tā pagatavot gan vienkāršas kotletes vai zupu, gan tādas delikateses kā tartaru un basturmu.

Dietologi uzsver medījuma, tostarp brieža gaļas uzturvērtību, jo brīvā dabā augušie dzīvnieki savā uzturā nav saņēmuši ne hormonus, ne medikamentus, kurus negodprātīgi audzētāji mēdz pievienot mājlopu barībai.

Brieža gaļas uzturvērtība

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!