Foto: iStock
Rudens ir silto komforta ēdienu laiks, kad gribas darbināt cepeškrāsni un plīti uz pilnu jaudu. Salāti, ja tos papildināsi ar krāsnī ceptiem dārzeņiem, nule kā vārītiem pākšaugiem vai graudaugiem un aizdarīsi ar sieru vai sātīgu mērci, būs perfekts komforta ēdiens, turklāt bez liekas smaguma sajūtas - tieši tas, kas vajadzīgs raitam un enerģiskam nedēļas sākumam.

"Bezgaļas pirmdiena" ("Meatless Monday" tulkojumā no angļu val.) ir modīga un jau iegājusies paraža Eiropā, jo samazināts gaļas patēriņš labvēlīgi ietekmē gan veselību, gan ģimenes budžetu.

Lieliska izvēle silto bezgaļas salātu pamatam būs sātīgās, olbaltumvielām bagātās pupiņas. Iepriekš tās ir jāpārlej ar ūdeni un jānomērcē. Izlasi šo rakstu, kurā atklājām noderīgus knifus, kā izvārīt salātiem, zupai vai sautējumam paredzētās pupiņas bez ilgstošas mērcēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!