Foto: Shutterstock kolāža
Pončiki, "cannoli", virtuļi, "churros", "žagariņi" un "mūķeņu purkšķi" – teju katras tautas tradicionālo recepšu klāstā ir atrodami eļļā fritēti saldie našķi. Visticamāk, tādēļ, ka to pagatavošanai nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas un maz laika, bet rezultāts nekad neliek vilties. Zeltaini un kraukšķīgi – pārkaisīti ar pūdercukuru, kanēļa cukuru vai pasniegti ar biezu šokolādes mērci – šie gardumi ir tik kārdinoši, ka atteikties no tiem ir praktiski neiespējami! Mierinot sevi ar to, ka peldkostīmu sezona tāpat jau ir izskaņā, pagatavo kādu no 10 "Tasty" izvēlētajām eļļā vārīto našķu receptēm.

Kaut šķiet, ka fritēšana jau nu gan nav nekāda augstā māksla un ir pa spēkam katram, tā nav taisnība. Rīkojoties nemākulīgi, iecerēto zeltaino un gaisīgo mīklas izstrādājumu vietā iegūsi vai nu apdegušus našķus ar jēlu viduci, vai netīkami blāvus, kas piesūkušies ar eļļu gluži kā sūklis. Lai tevi nepiemeklētu šādas likstas un gala rezultāts nebūtu ar skumjām sirdī jāielidina miskastē, labāk iepazīsties ar pāris vienkāršiem, bet ļoti noderīgiem ieteikumiem, ko atklājām šajā padomrakstā.

Pirms liec eļļā pončikus, virtuļus, "žagariņus" vai berlīnerus, tā noteikti ir jāuzkarsē līdz aptuveni 170–200 grādu temperatūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!