Foto: Privātais arhīvs
Izzinot Latvijas garšas, iepriekš atklājām latgaliešu šmakovkas noslēpumus, skaidrojām kā gatavojami Alūksnes profitroļi, Kandavas sniegs, Suitu plovs, Tukuma veltnīši, Carnikavas nēģi un citi dažādu novadu tradicionālie ēdieni. Šoreiz piedāvājam doties garšu ceļojumā uz Kurzemes pusi, kur ar lībiešu kulināro mantojumu “Tasty” lasītājus iepazīstinās Dženeta Marinska.

Stalto kurzemnieci daudzi iepazina LTV raidījumā "Īstās Latvijas saimnieces", kura ietvaros viņa savas viešņas mieloja ar plaucētu buti, zivju zupu un sklandraušiem (raidījumā gatavoto ēdienu receptes meklē šeit). Dženeta dzīvo Kolkā, pavisam netālu no Kolkas raga ,un viņai pieder neliels viesu nams "Ūši", kurā lībiešu ēdienus var nobaudīt ikviens interesents.

Foto: Privātais arhīvs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!