Garšīgākai pārziemošanai un Pankūku mēneša iedvesmai piedāvājam 28 plāno pankūku receptes no "Tasty.lv" allaž bagātajiem apcirkņiem. Zemāk atradīsi gan dažādas plāno pankūku mīklas, gan idejas saldiem un sāļiem pildījumiem un īpaši kārdinošiem pasniegšanas veidiem.
Starp citu, ja vēlies cepšanas laikā lietot mazāk eļļas vai taukvielu, kas sakarstot mēdz dūmot, īsi pirms cepšanas, kamēr karst panna ar pretpiedeguma pārklājumu, pievieno un iekul pankūku mīklā 4-5 ēdamkarotes eļļas. Šo padomu var likt lietā, ar taukvielām papildinot teju jebkuru plāno pankūku mīklu. Tad mīklu pa kausiņam veikli lej uz pannas un, kad uz mīklas virsmas parādās nelieli caurumiņi, apgriez un cep vēl pārdesmit sekundes, pēc tam veikli uzslidinot uz šķīvja. Lai pankūka iegūtu sulīgumu un patīkamu saldkrējuma sviesta garšu, vēl silto pankūciņu no vienas puses iezied ar sviesta gabaliņu, kas ērtības labad uzdurts uz dakšas.
Lai labi garšo!
Plānās pankūkas ar melnā plūškoka ziedu mežģīnēm
Tieši šobrīd melnā plūškoka zari rotāti ar baltām ziedkopām. Izrādās, ka kulinārijā tos var likt lietā, gatavojot pankūkas, sīrupu un pat šampanieti. Tikai ņem vērā, ka sarkanā plūškoka ziedi un ogas neder, jo ir indīgi!
Plānās pankūkas ar ceptiem banāniem un karameļu mērci
Pašā ziemas spelgonī ar plānajām pankūkām vislabāk mieloties silto Karību salu gaumē, pasniedzot tās ar ceptiem banāniem un kārdinošu karameļu mērci. Ja pankūkas baudīs arī mazie gardēži, tad rums gan jāsvītro no sastāvdaļu saraksta.
Apelsīnu džema un vīna mērcē sutinātas pankūkas
Plānās pankūkas ar ievārījumu ir brokastu klasika, bet mēs ierosinām šo ēdienu uzlabot, pasutinot pankūkas aromātiskā apelsīnu džema, sviesta un vīna mērcē.
Pankūkas ar zaļo biezpienu pildījumā
Gardas plānās pankūkas ar interesantu pildījumu – avokado, biezpienu un zaļumiem. Recepti piedāvā Laura Grēviņa, bloga "Viensplusviens.lv" autore.
Plānās pankūkas ar sulīgu gaļas pildījumu
Zeltainas plānās pankūkas ar sulīgu un aromātisku maltās gaļas pildījumu – baudījums, no kura nav iespējams atteikties.
Plānās pankūkas ar sieru un zaļumiem
Plānās pankūkas ar sieru un kapātiem zaļumiem – gan gardām brokastīm, gan pusdienām vai pat sātīgām vakariņām.
Gardās pilngraudu pankūkas ar rabarberiem un šokolādes mērci
Šī noteikti nav vienkāršākā pankūku recepte, taču debešķīgais rezultāts ir pūļu vērts. Starp citu, lai paātrinātu procesu, pankūku mīklu vari pagatavot jau iepriekšējā vakarā. Recepti piedāvā uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veikalu tīklu "Elvi".
Greznās mežģīņraksta brīvdienu pankūkas
Kurš gan spētu atteikties no kūpošām, tikko ceptām pankūkām, kas piepilda virtuvi ar kārdinošu aromātu! Šīs plānās pankūkas ir īpašas ne vien ar savu lielisko garšu, – tās cepoties iegūst ļoti glītu, smalkām mežģīnēm līdzīgu rakstu. Tādēļ šīs greznās pankūkas lieliski iederēsies uz tava brīvdienu brokastu galda.
Azerbaidžāņu kutabi - plānās pankūkas ar zaļumiem
Kutabi ir viens no Azerbaidžānas nacionālajiem ēdieniem, ko viesiem ceļ galdā teju katrā restorānā. Tās ir papīra plānuma pankūkas, ko pilda ar maltu jēra gaļu vai smalki sakapātiem zaļumiem. Gaļas pankūkas pasniedz ar skābenu ogu pulveri, bet zaļumu pankūkas ar skābo krējumu. Lūk, recepte, kā pagatavot kutabi veģetāro versiju.
Griķu miltu plānās pankūkas
Pankūkas ir neatņemama brīvdienu un vēlo brokastu sastāvdaļa, tāpēc tiem, kas meklē idejas garšas dažādībai, vērts izmēģināt kviešu miltu alternatīvu – griķu miltus. Un nemaz nevajag domāt, ka pankūkas garšos pēc vārītiem griķiem – ēdāji nemaz nepateiks, ka izmantoti citi milti!
Plānās kakao pankūkas ar maskarpones krēmu un ķiršiem
Ārkārtīgi kārdinošas plānās pankūkas brīvdienu rītam. Pildītas ar saldu maskarpones krēmu un ķiršiem – tos var izmantot kā svaigus, tā no kompota.
Plānās pankūkas pildīšanai
Izcilas plānās pankūkas, kas piemērotas pildīšanai un tīšanas laikā neplīsīs, un saturēs pildījumu skaistā tīstoklītī. Pildījumam var izmantot sagatavotu malto gaļu, biezpienu vai sieru, banānus vai citus augļus.
Gardummīļu plānās pankūkas
Plānās pankūkas svētdienas vakariņām ģimenes lokā. Garšos lieliski ar ievārījumu, šokolādes krēmu un piena glāzi. Recepti Tasty.lv iesūtījusi Ieva, kura piedalās vakariņu recepšu konkursā.
Plānās pankūkas ar gardu marakujas krēmu
Klasiskās plānās pankūkas ar vēl garšīgāku "odziņu" – eksotisko marakujas augļu krēmu. Kombinācija, kas patīkami atsvaidzinās pankūku svētdienas un liks iepazīties ar jaunām garšām. Marakujas krēmu var izmantot arī citos desertos kā gardu piedevu.
Plānās pankūkas ar kausēto sieru, svaigu gurķi un krabju nūjiņām
Sātīgas plānās pankūkas ar kausētā siera un krabju nūjiņu pildījumu dūšas piesiešanai. Gurķis piešķirs patīkamu svaigumu.
Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu
Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu ir tik garšīgas, ka nozūd no šķīvja, pirms kāds ir paspējis pieteikties uz papildporciju.
Pankūkas ar putukrējumu, banāniem un karameļu mērci
Jautrās pankūkas ar putukrējumu un banāniem, kuras lieliski papildina rīvēta šokolāde un karameļu sīrups.
Plānās pankūkas ar krēmīgu spinātu un rikotas siera pildījumu
Krēmīgo spinātu pildījumu vari gan ierullēt pankūkās, gan izmantot, lai pagatavotu gardu pankūku torti karaliskām brokastīm.
Plānās pankūkas no tomātu sulas
Interesanta plāno pankūku variācija - mīklas pagatavošanai tiek izmantota arī tomātu sula, radot neparastu garšas baudījumu un interesantu pankūku krāsu.
Plānās pankūkas franču gaumē ar karamelizētu hurmu
Plānās pankūkas jau tā ir bezgala gardas, bet ja tās tiek aizdarītas ar karamelizētu hurmu un sviesta mērci, tad vienaldzīgo nav. Šo kombināciju ļoti ieteicams papildināt ar plombīra bumbiņu.
Pildītas pankūkas ar malto gaļu
Klasiskas pankūkas ar maltās gaļas pildījumu. Tās pasniedz pie gaļas buljona un dārzeņu zupām.
Franču plānās pankūkas jeb 'crêpes'
Piedāvājam klasisko plāno pankūku jeb "crêpes" recepti. Pirmsākumi šai visā pasaulē slavenajai pankūkai meklējami Francijas ziemeļrietumu reģionā Bretaņā. Savukārt nosaukums radies no latīņu valodas vārda "krispa", kas tulkojumā nozīmē "sarullēts".
Mandeļu miltu pankūkas ar kļavu sīrupu
Brīnišķīgam un saldam dienas sākumam - plānās pankūkas, kas gatavotas, daļu miltu aizstājot ar mandeļu miltiem. No norādītajiem daudzumiem sanāks 10 pankūkas.
Plānās pankūkas
Cepot plānās pankūkas, pats svarīgākais ir pareizas konsistences mīkla un ļoti karsta panna. Kas gan var būt labāks par plānajām pankūkām, ko ēd nesteidzīgās svētdienas brokastīs, pārziežot ar pēc vasaras smaržojošu zemeņu ievārījumu!
Plāno pankūku rullīši ar pildījumu jeb 'latvju suši'
Cep plānās "bada" pankūkas: uz 2 ĒK miltu 1 ola un piens vai ūdens, sāls. Maisa līdz pašķidrai, viendabīgai masai, cep no abām pusēm uz pannas.
Pildītas pankūkas ar šķiņķi un dārzeņiem
Ātri pagatavojamas pildītās pankūkas ar šķiņķi un dārzeņiem.
Ukraiņu naļistņiki jeb lupatu pankūkas
Ukraiņu plānās pankūkas - naļistņiki jeb lupatu pankūkas. Ēd tāpat vai pildi ar dažādiem labumiem.
Tradicionālās plānās pankūkas
Parastās, allaž gardās plānās pankūkas.