Piemēram, pedantiskie vācieši iesākumā atdala olu baltumus no dzeltenumiem, katrus no tiem putojot atsevišķi, tādējādi rezultātā iegūtā omlete ir īpaši gaisīga un čagana.
"Sviesta nekad nevar būt par daudz," – tā skan viens no zināmākajiem izsmalcinātās franču pavārmākslas postulātiem, kurš, protams, tiek ievērots, arī cepot omleti, kuru sviestiņš padara īpaši sulīgu, bet Provansas garšaugi gādā par neatkārtojamu garšu buķeti.
Itālieši savu iecienīto omleti fritatu sāk cept uz pannas, dāsni papildinot ar sieru, šķiņķi vai citām kārdinošām sastāvdaļām, bet cepšanu pabeidz krāsnī. Brokastīs apēdod krietnu šķēli fritatas, izsalkums tevi ar garantiju nemocīs līdz pat pēcpusdienai.
Fetas siers un olīvas ir galvenie grieķu omletes trumpji, savukārt spāņi, gluži kā liela daļa latviešu, jau brokastīs nevairās ieturēties "pa nopietno", bez sirdsapziņas pārmetumiem un kaloriju skaitīšanas vienā pannā "saprecinot" olas ar kartupeļiem.
Sāc savu dienu garšīgi un jau no paša rīta apgūsti ko jaunu, izvēloties kādu no mūsu piedāvātajām septiņām omlešu receptēm, lai brokastotu Eiropas labākajās tradīcijās.
Lai labi garšo!
Kā pagatavot sulīgu omleti franču gaumē: noderīgi padomi un videopamācība
Sulīga, maiga, sviestā cepta omlete, kas devīgi papildināta ar kapātiem zaļumiem, ir īstena izsmalcinātās franču virtuves klasika. Kaut gan šo gardo brokastu ēdienu var pagatavot nieka pāris minūšu laikā, tomēr tas nav nemaz tik vienkārši kā varētu šķist – ar pirmo piegājienu pagatavot nevainojamu franču omleti nebūs pa spēkam pat kuram katram profesionālam pavāram. Bet, kas neriskē, tas nevinnē!
Grieķu omlete ar olīvām
Olīvas, fetas siers, olas, piens, nedaudz spinātu un sīpols. 10 minūtes, lai sagatavotu produktus, 20 minūtes cepšanai. Un aromātiska grieķu omlete gatava - labu apetīti!
Omlete vācu gaumē
Omlete vācu gaumē brangām brokastīm visai ģimenei.
Tikai 3 sastāvdaļas: Maigā suflē omlete 'Poulard' franču gaumē
Sātīgā un maigā suflē omlete "Poulard" iemantojusi pasaules slavu ar savu neatkārtojamo gaisīgumu, turklāt tā ir pavisam ātri un vienkārši pagatavojama vien no trīs sastāvdaļām. Šī ēdiena pirmsākumi meklējami jau 1888. gadsimta Francijā, kad viesnīciņas "La Mère Poulard" īpašnieces Anetes Pulāras pīrāgām līdzīgā omlete kļuva slavena visā valstī, skaidro portāls "Lamerepoulard".
Soli pa solim: krāsnī cepta itāliešu 'fritatta' ar sparģeļiem un fetas sieru
Nesteidzīgiem rītiem piestāv čagana fritata ar pavasara lielāko kārumu – sparģeļiem. Savu veikumu iemūžinājusi Dita, kura recepti atradusi blogā "Lindas Virtuve" un atzinusi to par labu esam. Vai zināji, ka sparģeļi ir bagāti ar dažādām minerālvielām un vitamīniem, turklāt spēj mazināt paģiras? Par brīnumaino dārzeni lasi šajā rakstā.
Kartupeļu omlete spāņu gaumē 'tortilla de patatas'
Spāņi, gluži tāpat kā latvieši, ir lieli kartupeļmīļi un ir iemanījušies tupeņus iecept pat omletē. Tradicionāli "tortilla de patatas" tiek pasniegta atdzesēta līdz istabas temperatūrai un pēc tam sagriezta gabalos kā kūka, liekot to uz grauzdētas maizes šķēles un pārlejot ar olīveļļu vai kādu mērci, piemēram "salsa brava".
Omlete provansiešu gaumē
Omlete provansiešu gaumē ar tomātiem, puraviem un baziliku.