Tas nu ir fakts, ka latvietis izdomās, kā iemānīt savu iecienīto biezpieniņu pat tur, kur tam nemaz nebūtu jābūt. Franči būtu vairāk nekā izbrīnīti, nogaršojot eklēru interpretāciju latviešu gaumē. Ja citviet pasaulē šo konditorejas šedevru pilda ar maigu, zīdaini gludu olu, sviesta vai šokolādes krēmu, tad mēs bliežam "pa vienkāršo" - iztrinam biezpienu caur sietu un samaisām ar svaigi kultu putukrējumu. Jo, kāpēc gan ne?
Tomēr latvieši nav vienīgie, kuru kulinārajām tradīcijām raksturīgas īpaši dradzīgas attiecības ar biezpienu: moldāvi ir iecienījuši placindas, bet krievi - vatruškas - maizītes ar sulīgu biezpiena pildījumu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit