Gatavot plācenīšus no kartupeļu biezputras ir visvienkāršākais variants – tai atliks vien pievienot pārējās receptē norādītās sastāvdaļas, visu samaisīt un ar karoti likt piciņas karstā eļļā, apcepot no abām pusēm zeltainas.
Vārītos kartupeļus pirms plācenīšu veidošanas nāksies sarīvēt uz rupjās vai smalkās rīves, tomēr arī tas būs vien pāris minūšu jautājums.
Lai plācenīšu garša ir "kartupelīgāka", daļu receptē norādīto miltu vari aizstāt ar kartupeļu cieti, bet cepamais pulveris vai soda ir brīnumpulverītis, kas gādās, lai pankūciņas ir pietiekami čaganas.
Ja kartupeļu pamatmasas nav pārāk daudz, tai vari pierīvēt kādu sulīgu svaigo dārzeni, piemēram, ķirbi, burkānu vai kabaci – rezultātā plācenīši iegūs interesantāku struktūru un skatu. Pavasarī, kad organisms ir jo īpaši izslāpis pēc vitamīniem, zaļumu nekad nevar būt par daudz – sīki sakapātus, tos pieiejauc gan plācenīšu pamatmasai, gan iemaisi pasniegšanai paredzētajā krējumā vai bezpiedevu jogurtā.
Arī tādi piena produkti kā biezpiens vai rīvēts siers tikai uzlabos plācenīšu garšu – tos vari gan iemaisīt masā, gan izmantot plācenīšu pildīšanai. Ja vien neieturi gavēni, plācenīšus var pildīt arī ar šķiņķi, desu, kapātu siļķi vai malto gaļu – garšos gluži kā leišu cepelīni, jo īpaši, ja pasniegsi tos, pārlietus ar cepta cauraudzīša un sīpolu mērci.
Lūk, "Tasty" krājumos uzietas kartupeļu plācenīšu receptes! Tev atliks vien izvēlēties viskārdinošāko.
Lai labi garšo!
Kartupeļu un ķirbju plācenīši
Vienkārši pagatavojami un garšīgi kartupeļu - ķirbju plācenīši. Labi garšos gan ar skābo krējumu, gan kādu silto mērci, piemēram, šampinjonu.
Šodienas eksperiments ar vakardienas kartupeļu biezputru jeb Zeltaini plācenīši
Šodienas eksperiments ar vakardienas kartupeļu biezputru izdevās vairāk kā labi – plācenīši sanāca skaisti zeltaini un īpaši kraukšķīgi, tādēļ nolēmu neturēt sveci zem pūra un padalīties ar recepti.
Zeltainie kartupeļu-siļķes plācenīši
Kartupeļu pankūku cienītājiem tiek piedāvāts jauns pankūku veids - sātīgi kartupeļu plācenīši ar siļķi.
Kartupeļu plāceņi
Kartupeļu plāceņi cepami uz pannas, cepeškrāsnī vai pat uz ugunskura folijā, uz grila. Garšos labi jebkurā pagatavošanas veidā.
Zrazi – ar šampinjoniem pildīti kartupeļu plācenīši
Kartupeļu zrazi ar šampinjoniem ir tradicionāls ukraiņu virtuves ēdiens. Plācenīšus pasniedz karstus ar kausētu sviestu vai skābo krējumu.
Ar ziedkāpostiem un sēnēm pildīti kartupeļu plācenīši
Ar ziedkāpostiem un šampinjoniem pildītas kartupeļu kotletes.
Kartupeļu kotletes jeb plācenīši
Kartupeļu kotletes – lēti, sātīgi un gardi. Garšos lieliski kopā ar skābo krējumu un svaigajiem salātiem.
Saldo kartupeļu plācenīši ar jogurta mērci
Ja pāri palicis izvārīts vai cepeškrāsnī izcepts saldais kartupelis jeb batāte, to var likt lietā plācenīšu gatavošanā. Arī no vakariņām pāri palikušie rīsi, kuskuss, bulgurs vai pat griķi noderēs plācenīšu cepšanai. Šis noteikti varētu būt ēdiens, ko viegli iemānīt arī bērniem, kas varbūt līdz šim uz saldo kartupeli negribīgi skatījušies.
Kartupeļu, šķiņķa un piparmētru plācenītis ar plaucētu olu
Sātīgi, interesanti un visnotaļ gardi kartupeļu plācenīši, kuriem pievienots arī šķiņķis un smaržīgās piparmētru lapiņas. Siltos plācenīšus pasniedz ar plaucētu olu un holandiešu mērci. Maltīte vieglām pusdienām vai, ja sagatavota laikus, bagātīgām brokastīm.
Spinātu, kartupeļu un zaļo zirnīšu plācenīši
Spinātu, kartupeļu un zaļo zirnīšu plācenīši jeb "hara bhara" ir ļoti populāra veģetārā uzkoda, kuras dzimtene ir Indija. Garšvielām bagātais plācenītis garšos ne tikai veģetāriešiem, turklāt Indijas rieksta pusmēness, kas rotā plācenīti, padara to ļoti dekoratīvu un piemērotu viesībām. Tiem, kuriem negaršo asi ēdieni, var dārzeņu masai nepievienot čili piparu. No dotā daudzuma iznāks astoņi plācenīši.
Brokastu plācenīši no kartupeļu biezeņa
Šie kartupeļu plācenīši garšo izcili gan tāpat, gan kā piedeva ar ceptām desiņām un šampinjoniem. Ļoti sātīgas brokastis! Ja iepriekšējā vakarā gatavoji kartupeļu biezputru, pagatavo brokastis no biezeņa atlikumiem.
Sātīgie kartupeļu plācenīši
Kādu vakaru, gaidot viesus, domāju, ko pagatavot cienastam. Kāda ir mūsu ikdiena šajā sabiedrībā, kad modē ir viss veselīgais, viss izsmalcinātais, viss.. viss...? Tā vien gribas pievērst uzmanību ar vienkāršu, piezemētu, ne ūberkrutu veselīgumu, bet reālu sātīgumu! Ir vēl cilvēki, kas pieturas pie omīšu virtuves pamatprincipiem - karfelis, sviestiņš, krējumiņš un gaļa. Bez gaļas vecis nav paēdis!
Kartupeļu plācenīši ar desu un lociņiem
Cita versija par kartupeļu plācenīšiem. Izmēģini!
Ķirbju un kartupeļu plācenīši
Gardām brokastīm un launagam - ķirbju un kartupeļu plācenīši.
Kartupeļu plācenīši ar sardeli
Kartupeļu plācenīši ar sardeli visgardāk pasniegti ar karstu tomātu mērci.
Zrazi – ar gaļu pildīti kartupeļu plācenīši ukraiņu gaumē
Ar gaļu pildītus kartupeļu zrazi – ukraiņu tradicionālās virtuves ēdienu – pasniedz karstus ar kausētu sviestu vai skābu krējumu.
Kartupeļu biezeņa plācenīši ar ceptu šampinjonu pildījumu
Kartupeļu biezeņa plācenīši ar ceptu šampinjonu pildījumu garšos gan lielajiem, gan mazajiem ēdājiem.