Savu nosaukumu šī kūka ieguvusi, pateicoties neregulārajai formai, kas līdzinās skudru pūznim, vēl jo vairāk, ja saldais kārtojums finālā tiek apbērts ar magoņu sēkliņām, kas imitē rosīgas skudriņas.
Visbiežāk "Skudru pūznis" tika gatavots, samaisot drumstalās saberztus cepumus ar iebiezināto pienu. Tā kā vārīts iebiezinātais piens veikalu plauktos tika "izmests" gaužām reti, tad atjautīgās saimnieces iemācījās šo produktu pagatavot mājās, stundām ilgi vārot parastu iebiezināto pienu, līdz tas karamelizējās un sabiezēja. Kaut klīda nostāsti par to, ka sakarsusī piena bundža var uzsprāgt, virtuvi pārvēršot kaujas laukā, tomēr tas neatturēja varonīgās sievietes no šāda veida eksperimentiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit