salāti pavasaris
Foto: DELFI
Aprīlis atskrējis nemanot – ar pāriešanu uz Vasaras laiku esam beidzot sagaidījuši saulainus vakarus, kad arvien vairāk gribēsies pavadīt laiku ārpus mājām. Un ja jau tā, tad noteikti nedrīkst aizmirst arī par gastronomiskajiem priekiem. Šomēnes baudīsim ne tikai veselīgas dabas veltes gārsu, lakšu un pirmo nātrīšu formā, bet arī ļausimies grilēšanas sezonas sākumam un Lieldienu recepšu īstenošanai.

Martā par pavasari liecināja vien īsi saulainie brīži un tik ļoti gaidītā sniegpulkstenīšu izspraukšanās, sniegam kūstot. Aprīlis gan solās būt dāsnāks – noteikti jāturpina ne tikai baudīt bērzu sulu sezona, bet jāgaida, kad klajumos parādīsies pirmās gārsas un nātres. Gārsas iesakām baudīt kādā pavasarīgā smūtijā, bet nātres – zupā, kas sasildīs pēc garākas svētdienas pastaigas. Daži kulinārie entuziasti jau steidz ziņot, ka tirgos nopērkami pirmie lakši – urā, beidzot var tapt lakšu pesto!

Kad vaicāju bloga "Našķoties" saimniecei Zanei Ozoliņai par viņas kulinārajiem plāniem šim mēnesim, Zane bija īsa un kodolīga. Šomēnes, Lieldienām un pavasarim raksturīgi, noteikti jāēd jau pieminētie lakši un olas. Zane pati neslēpj, ka Lieldienās vēlas mīcīt maizes mīklu un cept gardas bulciņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!