Atlasot receptes kolekcijai, secinājām, ka bagātīgas brokastis ir daudzu tautu kulināro tradīciju stūrakmens. Piemēram, angļu brokastis ir pamatīgs pasākums, kas sastāv no siltām desiņām, olām, kraukšķīgām bekona šķēlēm, tomātu mērcē apceptām pupiņām un sēnēm. Visus šos labumus briti nereti cep vienā pannā.
Izraēlā gandrīz svēta lieta ir šakšukas gatavošana brokastīs – tas ir sātīgs cepiens no olām un tomātiem, ko pirms pasniegšanas pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem un bauda ar svaigu maizi, desiņām vai cepta šķiņķa šķēlēm.
Fritata ir itāļu brokastu maltīte, kuru gatavo pannā. Vizuāli tā ir līdzīga omletei, tomēr sastāvdaļu ziņā tā ir daudz bagātīgāka.
Spāņi, gluži tāpat kā latvieši, ir lieli kartupeļmīļi un ir iemanījušies tupeņus iecept pat brokastu omletē jeb "tortilla de patatas". Tā vienlīdz labi garšos gan silta, gan istabas temperatūrā, gan atdzesēta un sagriezta šķēlēs, liekot tās uz grauzdētas maizes šķēlēm un pārlejot ar olīveļļu vai kādu mērci.
Laiks ķerties no vārdiem pie darbiem! Sākt rīta cēlienu, izvēloties kādu no 12 "Tasty" piedāvātajām sātīgo brokastu receptēm!
Lai labi garšo!
Brīvdienu garša: kā pagatavot sātīgas un bagātīgas angļu brokastis
Ja kalorijas tevi nebiedē un vēlies ieturēt kārtīgas brokastis, tad sātīgās angļu brokastis būs īsti laikā – tās aizstās ne vien pusdienas, bet, iespējams, pat vakariņas. Lasi tālāk, lai noskaidrotu, ko tad angļi parasti ceļ brokastu galdā, un kā mājās pagatavot bagātīgas brokastis angļu gaumē – gluži kā smalkā viesnīcā vai restorānā.
Video: Brokastu sacepums ar mednieku desiņām
Štengrāks ēdiens tām brokastu reizēm, kad gribas ko pamatīgu un daudz gaļas.
Spēcinošs sacepums ar sieru, olām un divu veidu desiņām
Šoreiz "Grila skola" stāsta, kā pagatavot īsteni dūšu piesienošas brokastis – ar sieru, kartupeļiem, olām un divu veidu desiņām. Ja brokastu laiks jau garām, tad šis spēkavīru ēdienkartes cienīgais un ātri pagatavojamais ēdiens noderēs arī pusdienu vai vakariņu reizei.
Sicīliešu brokastis
Esi izsalcis pēc jauna garšas piedzīvojuma savā virtuvē? Mums ir lieliska recepte, kas liks ne tikai tavām garšas kārpiņām lidot, bet arī kaimiņiem radīs nevaldāmu interesi par latvietim netipisko brokastu ēdienu.
Video: Brokastu pīrāgs ar cīsiņiem
Kā no pavisam vienkāršām sastāvdaļām, kas atrodamas teju katrā virtuvē, vari pagatavot "pufīgu" pīrāgu ar cīsiņiem pildījumā un zeltainu mīklas garoziņu, skaidro "Grila skola".
Kartupeļu omlete spāņu gaumē 'tortilla de patatas'
Spāņi, gluži tāpat kā latvieši, ir lieli kartupeļmīļi un ir iemanījušies tupeņus iecept pat omletē. Tradicionāli "tortilla de patatas" tiek pasniegta atdzesēta līdz istabas temperatūrai un pēc tam sagriezta gabalos kā kūka, liekot to uz grauzdētas maizes šķēles un pārlejot ar olīveļļu vai kādu mērci, piemēram "salsa brava".
Olas tomātos ar bekonu un čorizo desiņām
Spāņu gaumē gatavots, sātīgs brokastu ēdiens – tomātos ceptas olas ar bekonu un čorizo desiņām. Īpaši labi garšos ar šķēli svaigi grauzdētas maizes.
Vēlo brokastu 'frittata' ar jaunajiem kartupeļiem, bekonu un sēnēm
Arī brokastis var būt sātīgas! "Fritatta" ir itāļu brokastu maltīte, kuru gatavo pannā. Vizuāli tā ir līdzīga omletei, tomēr sastāvdaļu ziņā tā ir daudz bagātīgāka.
Sātīgā fritata ar divu veidu sieriem un desām
"Grila skola" šoreiz māca, kā uz grila pagatavot fritatu jeb bagātīgu omleti ar divu veidu sieriem un desas sķēlītēm.
Soli pa solim: krāsnī cepta itāliešu 'fritatta' ar sparģeļiem un fetas sieru
Nesteidzīgiem rītiem piestāv čagana fritata ar pavasara lielāko kārumu – sparģeļiem. Savu veikumu iemūžinājusi Dita, kura recepti atradusi blogā "Lindas Virtuve" un atzinusi to par labu esam. Vai zināji, ka sparģeļi ir bagāti ar dažādām minerālvielām un vitamīniem, turklāt spēj mazināt paģiras? Par brīnumaino dārzeni lasi šajā rakstā.
Džeimija Olivera vasaras veģetārā fritata ar kazas sieru
"Vasarā nekas nevar būt labāks par ātri pagatavojamiem un veselīgiem ēdieniem, kuru gatavošana un baudīšana sagādā prieku visiem ģimenes locekļiem," ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs Džeimijs Olivers.
Šakšuka – tomātos ceptas olas ar dārzeņiem
Varētu šķist, ka ar tomātiem un olām nevienu nepārsteigt, tomēr var gan! Izraēlā šakšukas gatavošana brokastīs ir gandrīz svēta lieta un teju katrā ebreju ģimenē ir sava "slepenā" recepte. Sulīgi, aromātiski un sātīgi, bet kas galvenais – vienkārši. Šakšuka nevienu neatstās vienaldzīgu. Recepti iesaka izraēliešu šefpavārs un uztura speciālists Ošers Eidelmans, kurš augustā viesojās Latvijā pēc Jūrmalas festivāla "Alfresco" rīkotāju ielūguma.