kēkss Lieldienas cukura glazūra
Foto: Shutterstock
Aiztaupi sev pūles, ķēpājoties ar kūkas cepšanu svētkiem, tā vietā izvēloties daudz vienkāršāk pagatavojamo kēksu. Gards, sulīgs kēkss ar pūdercukura sniedziņu, krēma glazūru vai kausētas šokolādes virskārtu būs īsta galda rota, bet tu varēsi izbaudīt svētkus, nekrītot no kājām aiz pārguruma. Lūk, 20 kēksu variācijas no "Tasty" pavārgrāmatas.

Klasiskais rozīņu, žāvētu augļu, burkānu kēkss, citronu un pat ķirbju – tumīgajai kēksa mīklai vari pievienot teju visu, ko sirds kāro. Neatkarīgi no tā, vai izvēlēta garenā vai apaļā kēksa forma, piņķerīgākais darbs ir izceptā garduma izvilināšana no formas. Rīkojies tālredzīgi un jau pirms mīklas ieliešanas veidnē, pārliecinies, ka forma ietaukota pamatīgi un izbārstīta ar plānu miltu kārtiņu.

Gatavo gardumu nedaudz atdzesē un tikai tad izņem no veidnes – tā kēkss saglabās savu formu un nesalūzīs. Kad smaržīgā kūka uzlikta uz deserta šķīvja, papildini to ar kādu pūdercukura glazūru, krēmsiera triepienu vai izkausētas šokolādes lāsi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!