kēkss Lieldienas cukura glazūra
Foto: Shutterstock
Aiztaupi sev pūles, ķēpājoties ar kūkas cepšanu svētkiem, tā vietā izvēloties daudz vienkāršāk pagatavojamo kēksu. Gards, sulīgs kēkss ar pūdercukura sniedziņu, krēma glazūru vai kausētas šokolādes virskārtu būs īsta galda rota, bet tu varēsi izbaudīt svētkus, nekrītot no kājām aiz pārguruma. Lūk, 20 kēksu variācijas no "Tasty" pavārgrāmatas.

Klasiskais rozīņu, žāvētu augļu, burkānu kēkss, citronu un pat ķirbju – tumīgajai kēksa mīklai vari pievienot teju visu, ko sirds kāro. Neatkarīgi no tā, vai izvēlēta garenā vai apaļā kēksa forma, piņķerīgākais darbs ir izceptā garduma izvilināšana no formas. Rīkojies tālredzīgi un jau pirms mīklas ieliešanas veidnē, pārliecinies, ka forma ietaukota pamatīgi un izbārstīta ar plānu miltu kārtiņu.

Gatavo gardumu nedaudz atdzesē un tikai tad izņem no veidnes – tā kēkss saglabās savu formu un nesalūzīs. Kad smaržīgā kūka uzlikta uz deserta šķīvja, papildini to ar kādu pūdercukura glazūru, krēmsiera triepienu vai izkausētas šokolādes lāsi.

Te atradīsi padomus, kas noderēs, gatavojot šokolādes glazūru kēksa pārliešanai, recepti kārdinošai krēmsiera glazūrai atklājām šeit, bet, izlasot šo recepti, uzzināsi, kā pagatavojama cukura glazūra ar citronu aromātu.

Lai labi garšo!

Mandeļu miltu kēkss ar aveņu glazūru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gaisīgs un ļoti gards kēkss ar mandeļu miltiem. Papildini kēksa kukulīti ar aveņu un pūdercukura glazūru, lai būtu vēl gardāk.

Lasīt vairāk

Bagātīgais kēkss

Foto: Shutterstock

Katras dienas kārumam vai svētku galdam pagatavots bagātīgs kēkss. Sastāvdaļas izvēlies pats – derēs gan visdažādākie žāvētie augļi, gan rieksti.

Lasīt vairāk

Lieldienu kēkss

Foto: Shutterstock

Svētkiem par godu - Lieldienu kēkss.

Lasīt vairāk

Apaļais kēkss ar eksotisko augļu sīrupu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ļoti gaisīgs vaniļas kēkss ar grieķu jogurtu. To papildina skābeni saldais eksotisko pasifloras augļu sīrups.

Lasīt vairāk

Citronu kēkss

Foto: Shutterstock

Citronu kēkss ikdienas našķim vai ciemiņus gaidot.

Lasīt vairāk

Lieldienu kēkss ar biezpienu un šokolādes glazūru

Foto: Shutterstock

Gards biezpiena kēkss ar šokolādes glazūru Lieldienu galdam.

Lasīt vairāk

Šokolādes un skābā krējuma apaļais kēkss

Foto: Shutterstock

Šokolādīgs un porains apaļais kēkss. Tas būs īpaši sulīgs, jo mīklai pievienots skābais krējums. Gatavo kēksu pēc izņemšanas no formas var dekorēt ar pūdercukuru vai izkausētu šokolādi.

Lasīt vairāk

Divkrāsu kēkss ar šokolādes krēmu

Foto: Shutterstock

Ne vienam vien bērnības garša asociējas ar gaisīgu, šokolādīgu kēksu, tad nu laiks atsvaidzināt atmiņu un pagatavot šādu kārumu. Šoreiz neparastākā versijā – sajaucot kopā divas mīklas, veidosies marmora veida raksts.

Lasīt vairāk

Burkānu kēkss ar krēmsiera glazūru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšām bagātīgs un ļoti gards burkānu kēkss. Kēksu mazliet mitrāku un saldāku padarīs virsū uzziestā krēmsiera glazūra, ar kuru nevajadzētu skopoties.

Lasīt vairāk

Sulīgais banānu–šokolādes kēkss ar kārdinošu glazūru

Foto: Shutterstock

Kad galdā tiek celts sulīgs banānu–šokolādes kēkss, svinības var sākties!

Lasīt vairāk

Kefīra mīklas kēkss ar rabarberiem un zemenēm

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojams kārums ar sulīgiem rabarberiem, zemenēm ģimenes palutināšanai.

Lasīt vairāk

Lieldienu apaļais kēkss ar citronu garšas glazūru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gaisīgs un salds kēkss, kas būs lieliski piemērots Lieldienu svētku galdam. Izdekorē to ar skaistām šokolādes oliņām, bet uz šķīvja nosēdini dekoratīvos cālēnus.

Lasīt vairāk

Citronu un jogurta kēkss

Foto: Shutterstock

Vienkāršs un gards kārums pie tējas vai kafijas. Kēksu var glabāt apmēram nedēļu, tas tikai jāietin folijā, lai nekalstu. Izvēlies jogurtu bez piedevām, tā tu varēsi kontrolēt cukura daudzumu kēksa mīklā. Vispiemērotākais būs biezais grieķu jogurts. Cepot kēksu, sviestam jābūt mīkstam, istabas temperatūrā, lai to varētu sakult gaisīgā krēmā.

Lasīt vairāk

Ķirbja kēkss ar valriekstiem

Foto: mosfood

Recepte, kurā rezultāts krietni pārspēj gaidīto. Šo kēksu var cept gan svētku reizei, gan kā brīvdienu našķi - garša ir pārsteidzoši laba!

Lasīt vairāk

Šokolādes kēkss ar riekstiem un žāvētiem augļiem

Foto: Shutterstock

Šokolādes kēkss ar žāvētiem augļiem un valriekstiem, piemērota recepte tiem, kuri neēd olas, jo šajā receptē tās netiek izmantotas!

Lasīt vairāk

Dievīgais šokolādes kēkss

Skapī stāvēja dažas šokolādes tāfelītes, kuras sen jau čukstēja, ka vajag tās izlietot. Kūku cept? Mafinus? Galu galā izlēmu, ka ehh... kas mājās ir, ar to cepšu kaut ko. Sanāca dievīgi labs kēkss, kuru var ēst gan siltu, gan aukstu.

Lasīt vairāk

Vienkāršs apgāztais ābolu kēkss

Foto: Shutterstock

Āpgāztais ābolu kēkss – sulīgs, pūdercukurots kārums, kas kusīs mutē, baudot ar tasi aromātiskas tējas vai kafijas.

Lasīt vairāk

Foto recepte: debešķīgs banānu un šokolādes kēkss

Foto: DELFI

Dažkārt tās labākās idejas rodas spontāni. To noteikti var teikt par šo saldo kēksu, kas tapa no diviem jau iebrūnējušiem banāniem, kas itin nemaz vairs nešķita tik kārdinoši, šokolādes un saujas dateļu, kas arī vientulīgi gozējās našķu traukā. Rezultātā tapa debešķīgi garšīgs kēkss, kas, malkojot tēju un kafiju, pazuda zibens ātrumā. Spontānais cepiens izdevās tik gards, ka būtu grēks ar jums nepadalīties.

Lasīt vairāk

Sulīgais augļu kēkss

Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

"Šo kēksu pirmo reizi cepu pirms gadiem desmit, kad dzīvoju Portugālē. Neaprakstāmi skaistās zemes veikalos nebija pieejams nekas, kas līdzinātos mums zināmajam kēksam "Auseklis", bet ik pa brīdim uzjundītās alkas pēc tāda kārtīga kēksa apmierināt gribējās. Pirmsākumos kēksu cepu ar sviestu, bet kaut kā īsti nepatika, tagad izmantoju vīnogu kauliņu eļļu, jo mitrāka kēksa konsistence man pie sirds iet krietni labāk. Tāpat iespējams variēt ar žāvētajiem augļiem un riekstiem, izmantojot to, kas labāk garšo vai ir dotajā brīdī pie rokas," recepti iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce-Palma.

Lasīt vairāk

Ātrais majonēzes kēkss

Foto: Shutterstock

Ātrais majonēzes kēkss – ikdienai un svētkiem. Pat ja šķiet neparasti, majonēze kēksu padarīs īpaši sulīgu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!