Klasiski ātrie gaļas mīkstinātāji ir citronskābe, sīpoli, etiķis, adžika, sojas mērce, minerālūdens, granātāboli, kefīrs, majonēze un ananasu sula. Kaukāzieši ātrai gaļas mīkstināšanai izmanto vīnu, bet latgalieši – šļuciņu šmakovkas.
Vairumam ātro marināžu, lai paveiktu savu darbiņu, būs nepieciešamas vien pāris stundas, bet mūsu kolekcijā atradīsi arī receptes superātrām marinādēm, lai gaļa būtu gatava vēršanai uz iesmiem jau pavisam īsajā brīdī, kamēr iekurināsi grilu. Īpaši steidzīgajiem iesakām izmēģināt sulīgo cūkgaļas šašliku ātrajā citronskābes marinādē vai vistas šašliku superātrā marinādē, kura noslēpums ir līdz putrveida konsistencei sablendēti sīpoli un zaļumi ar etiķa piedevu.
Lai kādu marinādi tu izvēlēsies, atceries vēl vienu ļoti svarīgu nosacījumu – lai šašliks iemarinētos ātrāk, gaļas gabaliņus pēc marinādes pievienošanas ar rokām vajag labi sirsnīgi izmasēt un izmīcīt, veltot šim darbam vismaz 10 minūtes laika, lai mīkstinātu gaļas šķiedras. Ieguldītās pūles atmaksāsies ar uzviju, kad jau pēc pāris stundām varēsi izbaudīt šašlika dūmu reibinošo aromātu un kāri iekosties pirmajā sulīgajā kumosiņā, kas nule kā noslidināts no karsta iesma.
Lai labi garšo!