Viena recepte, kas jau kādu brīdi stāv manā darāmo darbu sarakstā, ir neparastā spinātu biskvīta kūka. Šķiet, pēdējās nedēļas to taisa visi. Tāpēc arī iesaku "Tasty" lasītājiem apmierināt ziņkāri par to, kā tad garšo spinātu biskvīts, un šo kūku pagatavot pašiem. Gurmāni mēļo, ka šobrīd tirgos un citviet atrodamas ļoti saldas grieķu zemenes – ar tām tad arī koši zaļās tortes krēmsiera virskārtu noteikti vajag izrotāt, lai svētku prieki saldāki. Bet ja biskvīta tortes nav stiprā puse – Baltā galdauta svētkos viesiem var pasniegt kādu vienkāršu siera kūciņu vai plātsmaizi ar rabarberiem labākajās latviešu tradīcijās.
Sāļos un gruntīgos maltīšu priekus baudot, var pamēģināt pagatavot gardo "Napoleona" variāciju ar lakšiem, svaigo sieru un kaltētiem tomātiem. Tāpat nevajadzētu aizmirst par sparģeļiem – pēdējais laiks šo delikatesi pamēģināt, ja vēl nav sanācis, jo to sezona noslēdzas maija beigās.