Salāti ar krabju nūjiņām: 17 kārdinošas receptes svētkiem
Tasty
Dietologi uzskata krabju nūjiņas par tipisku "fast food" produktu un ikdienā iesaka ar tām neaizrauties, gluži kā ar desām vai frī kartupeļiem. Tomēr svētku reizēs, kad gribas panašķēties ar ko gardu, krabju nūjiņas lieti noderēs salātu pagatavošanai. Lūk, 17 raibas un krāsainas salātu receptes no "Tasty" krājumiem!
Liec aiz auss, ka, neskatoties uz produkta nosaukumu, krabju nūjiņās reāli krabju gaļas nav (vairāk par to skaidrojām šajā rakstā). Galvenā krabju nūjiņu sastāvdaļa ir surimi, ko gatavo no mintaja (pollaka), heka vai citu mencas sugas zivju gaļas.
Surimi tulkojumā no japāņu valodas nozīmē "maltā gaļa", un to izgatavo no zivju gaļas pastas, dažādām pildvielām un piedevām, piemēram, cietes, cukura, olas baltuma, pievienojot dabīgo vai mākslīgo krabju ekstraktu un iekrāsojot ar sārto krāsvielu, piemēram, paprikas ekstraktu, raksta "The Huffington Post".
Kas jāņem vērā, izvēloties krabju nūjiņas salātiem
Sastāvs. Izvēloties krabju nūjiņas, galvenais, kam vajadzētu pievērst uzmanību, ir to sastāvdaļas. Ja uz etiķetes, uzskaitot sastāvdaļas, pirmajā vietā ir surimi, tas nozīmē, ka produkts ir kvalitatīvs. Ja surimi atrodas otrajā vietā, loģiski, ka zivs gaļas daudzums nūjiņās ir minimāls. Mēdz būt pat tā, ka krabju nūjiņu sastāvā zivs gaļas nav vispār, toties ir ciete, sojas olbaltumvielas un dažādi aizstājēji, tādēļ šādu produktu prātīgāk būs atstāt veikala plauktā.
Izskats. Krabju nūjiņu izskatam ir liela nozīme – tām ar sārto krāsvielu vajadzētu būt pārklātām tikai no vienas puses. Krāsa var variēt no gaiši rozā līdz rozīgi sarkanai. Spilgti sarkana pusfabrikāta krāsa liecina par to, ka krāsvielu daudzums produkta sastāvā ir pārāk liels. Nūjiņām jābūt gludām, taisnām un elastīgām. Nevajag pirkt produktu, kas drūp.
Iepakojums. To, ka krabju nūjiņas saldētavā pabijušas vairākas reizes, iespējams noskaidrot, aplūkojot iepakojumu. Bieži vien šādos gadījumos iepakojuma iekšpusē būs redzami ledus un sniega kristāliņi. Prātīgāk būs izvēlēties pazīstama ražotāja produktu, jo arī tas ir kvalitātes garants.
Testēšana. Surimi masa ir ļoti elastīga un viegli formējama. Pārloki krabju nūjiņu uz pusēm. Ja locījuma vietā tā tikai viegli ieplaisā, produkts ir kvalitatīvs. Ja salūst – produkts satur pārāk daudz cietes. Pamēģini attīt krabju nūjiņu. Ja tas izdodas, produkta sastāvā ir salīdzinoši daudz surimi, bet, ja šī procesa laikā nūjiņa sadalās, tas liecina par to, ka produktā ir pārāk daudz cietes, tādas nūjiņas labāk nevajadzētu izmantot.
Vienkārši un ātri pagatavojami ziedkāpostu salāti ar krabju nūjiņām, kukurūzu un puraviem, kas garšos arī tiem, kuri citā veidā izmantotos produktus neēd.
Ātrie krabju nūjiņu salāti ar gurķi, ķiploku grauzdiņiem, kukurūzu un majonēzi
Gardi, ļoti sātīgi, bet svaigi un zibenīgi ātri pagatavojami grauzdiņu– krabju nūjiņu salāti ar kukurūzu un svaigu gurķi. Kā radīti reizēm, kad negribas nīkt virtuvē pie katliem, bet gribas pamieloties ar ko gardu.
Ķīnas kāpostu salāti ar krabju nūjiņām, kukurūzu un zaļumu majonēzes mērci
Kad gribas ko vieglāku, bet ar dārzeņiem par "švaku" tad īstā recepte – Ķīnas kāpostu, paprikas, kukurūzas un krabju nūjiņu salāti ar spirdzinoši svaigu zaļumu jogurta mērci.
Fiksie biezpiena salāti ar Korejas burkāniem, seleriju kātiem un krabju nūjiņām
Ja palaimējies tirgū vai bodē tikt pie sulīgiem seleriju kātiem, tad tos var nokraukšķināt visneiedomājamākajos veidos, piemēram, kombinācijā ar latviešu biezpienu, Korejas burkāniem un austrumniecisko kinzu. Savukārt kosmopolītiskās krabju nūjiņas šajos salātos kalpo kā garšviela, piešķirot tiem umami garšu. Ātri, vienkārši un bez liekām kalorijām!
"Aši pagatavojams ēdiens, kurš mūsu piknikos un ne tikai tajos (arī brīvdienās brokastīs) aiziet uz uz urrā. Ilgākais – sagaidīt, kamēr atdziest makaroni! Tādēļ mēdzu šos salātus gatavot, ja no citām ēdienreizēm pārpalikuši makaroni," raksta receptes autore Evita. Tā piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.
Ātri un vienkārši pagatavojami salāti, kas svētku reizēs svinīgākam noformējumam var tikt pasniegti glāzītēs. Tādā gadījumā sastāvdaļas liec kārtās un nemaisi. Bet ātrai apēšanai visu samaisi bļodā un baudi klasiku nedaudz citādākā variācijā.
Kalifornijas suši salāti ar sniega krabjiem, avokado un svaigu gurķi
Es dievinu suši! Šajā svaigajā, veselīgajā un neticami garšīgajā ēdienā slēpjas kāda maģija. Un vēl maģiskāka ir mana nespēja pagatavot šos suši mājās. Tādēļ nolēmu suši ēšanu atstāt restorānu apmeklējumiem, bet mājās - eksperimentēt, pagatavojot šos pašus iecienītos suši salātu formā. Starp citu, mans vīrs, dzirdot šādu ideju, atviegloti uzelpoja, šķiet, viņam bija bail no tā, ka kārtējo reizi cenšoties satīt glītus rullīšus, es pati kādā mirklī vienkārši eksplodēšu.
Biezpiena izmantošanai ēdiena gatavošanā ir tik daudz variāciju, ka katru dienu varētu baudīt ko citu. Ēdienkartes dažādībai pagatavo šos salātus, kas kombinācijā ar svaigu gurķi, krabju nūjiņām un kefīru krējuma vietā pavasarīgi mazinās izsalkumu kā broakstīs, tā pusdienās vai launagā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit