Īsta žanra klasika ir siļķe "kažokā" jeb vienkārši "šuba"*, kā to dēvē šo salātu dzimtenē Krievijā. Pēc savas būtības tas ir vienkāršs vārītu dārzeņu un siļķes kārtojums, bet tas laika gaitā ir iemantojos tādu popularitāti, ka pavārgrāmatās un internetā ir atrodamas neskaitāmi daudzas "šubas" versijas.
Ebreju virtuvē iecienīts siļķes gatavošanas veids ir foršmaks, ko gatavo, zivs filejas sīki sakapājot vai samaļot ar sīpoliem, āboliem un olām. Sātīgo miksli var šķīt iekšā ar dakšu vai ziest uz maizes šķēlēm.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit