Foto: Shutterstock kolāža
Lēto un daudzveidīgi pagatavojamo siļķi lielākoties ēd visi – arī tie, kuri apgalvo, ka zivis neēdot. Visbiežāk siļķi baudām ar vārītiem kartupeļiem un krējumotu biezpienu, bet tā lieliski iederas arī dažādos salātos – ar bietēm, āboliem, burkāniem un ko tik vēl ne. Lūk, 17 idejas dūšu piesienošiem siļķu salātiņiem.

Īsta žanra klasika ir siļķe "kažokā" jeb vienkārši "šuba"*, kā to dēvē šo salātu dzimtenē Krievijā. Pēc savas būtības tas ir vienkāršs vārītu dārzeņu un siļķes kārtojums, bet tas laika gaitā ir iemantojos tādu popularitāti, ka pavārgrāmatās un internetā ir atrodamas neskaitāmi daudzas "šubas" versijas.

Ebreju virtuvē iecienīts siļķes gatavošanas veids ir foršmaks, ko gatavo, zivs filejas sīki sakapājot vai samaļot ar sīpoliem, āboliem un olām. Sātīgo miksli var šķīt iekšā ar dakšu vai ziest uz maizes šķēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!