Cerot, ka jūnijs mūs lutinās ar tveici, par ļaunu nenāks atcerēties par kāda zibenīgi pagatavojama saldējuma recepti vai smelties iedvesmu atvēsinošam kokteilim, kas veldzēs karstumā kā lielus, tā mazus. Tāpat jāsteidz apgūt labākās šašliku marināžu receptes, lai dārza ballītēs pārsteigtu ēdājus – te noteikti var iedvesmoties no kāda šefpavāra. Arī kraukšķīgo gurķīšu laiks turpinās un nu varam žigli iesālīt pirmos Latvijas gurķus, lai kāri notiesātu.
Par jūnija garšu domājot, joprojām peldamies zemeņu un rabarberu debesmannās, taču jāatceras – rabarberus ēdam vēl tikai līdz saulgriežiem, jo to sezona strauji tuvojas beigām. Bet tas neliedz sasaldēt un noglabāt rabarberu gabaliņus ziemai, lai arī novembra vidū varētu izcept kādu rabarberu plātsmaizi. Par plātsmaizēm runājot – šomēnes vēl noteikti jāsteidz pagatavot kāda salda un kārdinoša rabarberu un zemeņu plātsmaize, kūka vai pīrāgs. Liec uz siltā našķa gabaliņa krietnu karoti plombīra saldējuma – garšos dievīgi!