Mājās gatavotas tortes priekšrocības ir tādas, ka varēsi izvēlēties sev tīkamākās proporcijas – piebērt bezē kārtām tā pavairāk riekstu, turklāt tieši tos, kas tev garšo vislabāk, un uzziest brangāku šokolādes krēma kārtu – tieši tik biezu, cik vienmēr ir kārojies.
Mūsu kolekcijā cielaviņmīļi atradīs ne vien padomus, kā uzmeistarot klasisku torti, bet arī mini "Cielaviņu", ruletes un viegli sagriežama "Cielaviņas" vainaga receptes.
Šokolādes rulete ar 'Cielaviņas' krēmu
Šokolādes biskvīta rulete ar leģendārās tortes "Cielaviņa" krēmu – kārums īpašai dienai.
Mājas torte 'Cielaviņa' ar lazdu riekstiem un granātābola sēkliņām
Ja tiktu veidots pašmāju iecienītāko kūku tops, "Cielaviņa" tajā noteikti ieņemtu godalgotu vietu, jo leģendāro torti ar kraukšķīgu riekstu bezē pamatni un bagātīgu šokolādes krēmu ir iecienījuši ļoti daudzi gardēži. Savu "Cielaviņas" versiju piedāvā mūsu lasītāja Maija Minskere.
'Cielaviņas' vainags ar šokolādes krēmu
Nereti "Cielaviņas" tipa kūkas grūti sagriezt, tāpēc piedāvājam olbaltumu izcept vainaga formā, tad nogriezt katram gabaliņu itin nemaz nebūt grūti. Ja esi šokolādes cienītājs un dievini bezē un lazdu riekstus, šī kūka, kas to apvieno, palutinās lielākos saldummīļus.
Mājās cepta torte 'Cielaviņa'
Kuram gan negaršo torte "Cielaviņa"? Mutē kūstošs bezē, šokolādes krēms un kraukšķīgi rieksti, mmmm! Vēl gardāka kūka būs, ja pagatavosi to pati! Vien nedaudz jāiemanās, cepot bezē kārtas, pārējais jau pavisam vienkārši! Piedāvājam portāla "Cālis.lv" lietotājas Sonicfox recepti. Pierakstā saglabāta autores oriģinālrakstība un stils.
Mini 'Cielaviņas' jeb 'Pavlovas' ar šokolādes krēmu un dzērvenēm
Dzimšanas dienas vairumam saistās tieši ar bagātīgās ''Cielaviņas'' kūkas nobaudīšanu. Tad nu arī es nolēmu savos svētkos kolēģus iepriecināt ar šo visiem labi zināmo našķi nedaudz mainītā versijā, bet, kā ēdāji atzina, noteikti ne sliktākā. Protams, vieglāk jau nopirkt veikalā gatavu kūku, tomēr šīs ēdāju acīs iegūs pavisam citu vērtību.