Privātais arhīvs/Shutterstock/DELFI kolāža

Jau iepriekš atvieglojām dzīvi čaklajiem konservētājiem, piedāvājot bez pasterizēšanas ieburkojamu gurķu un dārzeņu salātu receptes ziemai, nu pienākusi sezonas karaļu – tomātu kārta. Lūk, 14 vienkāršas receptes bez pasterizēšanas un liekām klapatām!

Marinēti tomāti ar papriku un sīpoliem bez pasterizēšanas

Foto: Privātais arhīvs

Pārbaudītu marinēto tomātu recepti iesaka mūsu lasītāja Irina Socka.

Lasīt vairāk

Dārzeņu salāti 'Balaton' ziemai bez pasterizēšanas

Foto: Privātais arhīvs

"Bērnībā veikalā varēja nopirkt burciņās fasētus ungāru ražojuma salātus "Balaton", kas bija ārkārtīgi gardi. Eksperimentējot ar sastāvdaļām, izdevās pagatavot salātus, kas pēc garšas ir ļoti līdzīgi," no "Facebook" konservēšanas grupas dalībnieka Laura Cekula aizgūtu un savai gaumei pielāgotu recepti iesaka mūsu lasītāja Iveta Penele.

Lasīt vairāk

Gardais lečo bez eļļas un etiķa ziemai

Foto: Privātais ahīvs

"Visu laiku labākais lečo, kas turklāt ir arī ātri un vienkārši pagatavojams," tā savu gadiem pārbaudīto recepti piesaka Iveta Ozola.

Lasīt vairāk

Kabaču un paprikas lečo ar tomātiem ziemai

Foto: Privātais arhīvs

Ziemā lečo varēsi leksēt no burkas ar lielo karoti, pārliet čaganai kartupeļu biezputrai vai pasutināt aromātiskajā mērcē kotletes. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Lasīt vairāk

Lečo no stingriem tomātiem

Foto: Shutterstock

Lečo no stingriem tomātiem - visas ziemas garumā.

Lasīt vairāk

Konservēti tomāti 'sniegā' – bez karsēšanas

Foto: Privātais arhīvs

"Vispiemērotākie šai receptei ir maza izmēra tomāti, bet, tā kā man tādi nebija pie rokas, šoreiz taisīju kreftīgos tomātus ķiploku "sniegā" no lielajiem," tā savu recepti piesaka Antra Bugina.

Lasīt vairāk

Recepte ar stāstu: 'Ralfīša mērce' jeb pikanta tomātu adžika ziemai bez karsēšanas

Foto: Privātais arhīvs

Kad pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu vidū Kaukāzā tika filmētas Herca Franka režisētās lentes "235 000 000" (viena no vērienīgākajām filmām Latvijas dokumentālā kino vēsturē) epizodes, filmēšanas grupa, baudot maltīti kādā vietējā krodziņā, bija sajūsmā ne tik daudz par šašliku, kura gatavošanā kaukāzieši ir nepārspēti meistari, bet par izcili gardo mērci, kas tika pasniegta ar grilētās gaļas gabaliņiem.

Lasīt vairāk

'Iereibušie' tomāti ziemai bez pasterizēšanas

Foto: Privātais arhīvs

"Iereibušajiem" tomātiņiem īpaši labu garšu piešķir sīpoli, paprika un šļuka degvīna. Pārbaudītu tomātu ieburkošanas recepti iesaka mūsu lasītāja Iveta Penele.

Lasīt vairāk

Ekselentā vīriešu zapte

Foto: Shutterstock

Ekselentā vīriešu zapte - pikanta piedeva burciņā.

Lasīt vairāk

Nevārītā tomātu mērce ar mārrutkiem, papriku un ķiplokiem

Foto: Shutterstock

Svaigi vitamīni ziemai - lieto kā piedevu pie gaļas ēdieniem. Bet var arī leksēt ar karoti pa tiešo no burkas.

Lasīt vairāk

Marinēti tomāti bez pasterizēšanas

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkārši pagatavojami marinēti tomāti bez pasterizēšanas.

Lasīt vairāk

Pikantie zaļo tomātu salāti ar mārrutkiem bez karsēšanas

Foto: Shutterstock

Pikantie zaļo tomātu salāti no viesību galda pazūd zibensātrumā, raksta receptes autore, portāla Cālis.lv lietotāja Maigucis. Otra šīs receptes priekšrocība - burciņas nav jākarsē.

Lasīt vairāk

Ziemas salāti bez pasterizēšanas

Foto: Shutterstock

Tomātu, gurķu, sīpolu un burkānu ziemas salāti bez pasterizēšanas.

Lasīt vairāk

Adžika bez karsēšanas ziemai

Foto: Shutterstock

Adžika - ņiprām piedevām gaļas ēdieniem bez karsēšanas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!