Jau iepriekš atvieglojām dzīvi čaklajiem konservētājiem, piedāvājot bez pasterizēšanas ieburkojamu gurķu un dārzeņu salātu receptes ziemai, nu pienākusi sezonas karaļu – tomātu kārta. Lūk, 14 vienkāršas receptes bez pasterizēšanas un liekām klapatām!
Marinēti tomāti ar papriku un sīpoliem bez pasterizēšanas
Pārbaudītu marinēto tomātu recepti iesaka mūsu lasītāja Irina Socka.
Dārzeņu salāti 'Balaton' ziemai bez pasterizēšanas
"Bērnībā veikalā varēja nopirkt burciņās fasētus ungāru ražojuma salātus "Balaton", kas bija ārkārtīgi gardi. Eksperimentējot ar sastāvdaļām, izdevās pagatavot salātus, kas pēc garšas ir ļoti līdzīgi," no "Facebook" konservēšanas grupas dalībnieka Laura Cekula aizgūtu un savai gaumei pielāgotu recepti iesaka mūsu lasītāja Iveta Penele.
Gardais lečo bez eļļas un etiķa ziemai
"Visu laiku labākais lečo, kas turklāt ir arī ātri un vienkārši pagatavojams," tā savu gadiem pārbaudīto recepti piesaka Iveta Ozola.
Kabaču un paprikas lečo ar tomātiem ziemai
Ziemā lečo varēsi leksēt no burkas ar lielo karoti, pārliet čaganai kartupeļu biezputrai vai pasutināt aromātiskajā mērcē kotletes. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
Lečo no stingriem tomātiem
Lečo no stingriem tomātiem - visas ziemas garumā.
Konservēti tomāti 'sniegā' – bez karsēšanas
"Vispiemērotākie šai receptei ir maza izmēra tomāti, bet, tā kā man tādi nebija pie rokas, šoreiz taisīju kreftīgos tomātus ķiploku "sniegā" no lielajiem," tā savu recepti piesaka Antra Bugina.
Recepte ar stāstu: 'Ralfīša mērce' jeb pikanta tomātu adžika ziemai bez karsēšanas
Kad pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu vidū Kaukāzā tika filmētas Herca Franka režisētās lentes "235 000 000" (viena no vērienīgākajām filmām Latvijas dokumentālā kino vēsturē) epizodes, filmēšanas grupa, baudot maltīti kādā vietējā krodziņā, bija sajūsmā ne tik daudz par šašliku, kura gatavošanā kaukāzieši ir nepārspēti meistari, bet par izcili gardo mērci, kas tika pasniegta ar grilētās gaļas gabaliņiem.
'Iereibušie' tomāti ziemai bez pasterizēšanas
"Iereibušajiem" tomātiņiem īpaši labu garšu piešķir sīpoli, paprika un šļuka degvīna. Pārbaudītu tomātu ieburkošanas recepti iesaka mūsu lasītāja Iveta Penele.
Ekselentā vīriešu zapte
Ekselentā vīriešu zapte - pikanta piedeva burciņā.
Nevārītā tomātu mērce ar mārrutkiem, papriku un ķiplokiem
Svaigi vitamīni ziemai - lieto kā piedevu pie gaļas ēdieniem. Bet var arī leksēt ar karoti pa tiešo no burkas.
Marinēti tomāti bez pasterizēšanas
Ļoti vienkārši pagatavojami marinēti tomāti bez pasterizēšanas.
Pikantie zaļo tomātu salāti ar mārrutkiem bez karsēšanas
Pikantie zaļo tomātu salāti no viesību galda pazūd zibensātrumā, raksta receptes autore, portāla Cālis.lv lietotāja Maigucis. Otra šīs receptes priekšrocība - burciņas nav jākarsē.
Ziemas salāti bez pasterizēšanas
Tomātu, gurķu, sīpolu un burkānu ziemas salāti bez pasterizēšanas.
Adžika bez karsēšanas ziemai
Adžika - ņiprām piedevām gaļas ēdieniem bez karsēšanas.