Svarīgākā sastāvdaļa, kas vieno visas mūsu atlasītās receptes, ir baltmaize, turklāt tai nav obligāti jābūt pirmā svaiguma.
Lai pagatavotu pavisam elementāru saldo sacepumu, baltmaizes šķēles pārziež ar sviestu un kārtām liek cepamajā traukā (šķēles var arī sagriezt kubiņos vai saplucināt), pa starpām pārkaisot ar cukuru un kanēli, bet noslēgumā visu dāsni pārlejot ar olu un piena maisījumu un cepot līdz zeltainam "iedegumam". Šo kompozīciju pēc savas gaumes un ieskatiem vari papildināt ar ogām, ābolu šķēlītēm, kaltētiem augļiem, riekstiem un citiem, ceļot galdā ar plombīra saldējumu vai vaniļas mērci (kā to pagatavot, stāstījām te).
Lūk, receptes tētu lutināšanai!
Ātrā un vienkāršā rabarberu plātsmaize no tostermaizes
Ja tev nav laika un vēlmes ķēpāties, gatavojot mīklu, bet gribas baudīt gardu rabarberu plātsmaizi, tad risinājums ir tostermaize un īpaši pagatavota saldā krējuma mērce. Arī rabarberus šajā gadījumā nav nepieciešams sīki smalcināt – pietiks, ja tos sagriezīsi stienīšos, jo tāpat kūka izdosies gana garda.
Sulīgie ogu kēksiņi no tostermaizes
Lai izceptu gardus kēksiņus, ne vienmēr ir nepieciešami milti. Šoreiz iesakām izmēģināt ko neierastu, gardām brīvdienu brokastīm uztapinot sulīgus ogu kēksiņus no tostermaizes.
Fiksais pudiņš no tostermaizes jeb rabarberu šarlote
Iespējams, sākotnēji varētu šķist, ka šāda garduma pagatavošana prasīs šefpavāra cienīgas iemaņas, taču patiesībā kārums ir vieglāk par vieglu pagatavojams, un rezulāts cerības pilnībā attaisnos. Tā kā rabarberu sezona turpina ritēt pilnā sparā, šī var būt ļoti laba alternatīva ierastajām rabarberu plātsmaizēm un klimpu zupai.
Maizes sacepums jeb pudiņš ar biezpienu un mellenēm
Garšīgs veids kā izlietot ne vien maizes kastē aizķērušos čabatas kukulīti, bet arī saldētavā esošās ogas. Vienkāršs, ātrs un kārdinošs biezpiena un maizes sacepums ar ogām.
Ātrā baltmaizes - ābolu šarlote
Ābolu šarlote no kukuļa baltmaizes.
Ātrais ābolu pudiņš ar baltmaizi
Ja kārojas vienkāršu desertu ābolu laikā, izmēģini šo pudiņu!
Ābolu un baltmaizes pudiņš ar saputotiem olu baltumiem
Ābolu pudiņš ar saputotiem olu baltumiem pagatavojams no baltmaizes.
Ķiršu un baltmaizes pudiņš
Ķiršu un baltmaizes pudiņš visgardāk, ja pasniedz ar vaniļas mērci vai vaniļas saldējumu.
Saldais maizes un olu pudiņš
Saldais maizes un olu pudiņš ļoti gards ar augļu mērci.
Ābolu un tostermaizes sacepums
Ābolu un tostermaizes sacepums labam brīvdienu sākumam.
Video: Gardās ābolmaizes no tostermaizes
"Virtuves mītu grāvēji" - Lietuvā iecienīts kulinārijas raidījums. Alfs, Ali un Martins pārsteidz Lietuvu ar saviem radošajiem kulinārijas risinājumiem. Šoreiz Ali pierādīs, ka sulīgas ābolmaizes ir pagatavojamas nieka septiņu minūšu laikā.
Baltmaizes un maskarpones sacepums ar āboliem
Baltmaizes - maskarpones un ābolu sacepumu var ēst karstu/siltu ar pienu vai vaniļas mērci.
Saldais baltmaizes pudiņš
Baltmaizes pudiņš - garšos gan mazajiem, gan lielajiem ēdājiem.
Ābolu šarlote ar skābā krējuma un olu mērci
Vienkārši pagatavojama, ļoti garda ābolu šarlote ar baltmaizi un rupjmaizi.