
Svarīgākā sastāvdaļa, kas vieno visas mūsu atlasītās receptes, ir baltmaize, turklāt tai nav obligāti jābūt pirmā svaiguma.
Lai pagatavotu pavisam elementāru saldo sacepumu, baltmaizes šķēles pārziež ar sviestu un kārtām liek cepamajā traukā (šķēles var arī sagriezt kubiņos vai saplucināt), pa starpām pārkaisot ar cukuru un kanēli, bet noslēgumā visu dāsni pārlejot ar olu un piena maisījumu un cepot līdz zeltainam "iedegumam". Šo kompozīciju pēc savas gaumes un ieskatiem vari papildināt ar ogām, ābolu šķēlītēm, kaltētiem augļiem, riekstiem un citiem, ceļot galdā ar plombīra saldējumu vai vaniļas mērci (kā to pagatavot, stāstījām te).
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit