Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press/Shutterstock kolāža
Ko šodien pagatavot vakariņās? Tuvojoties darbdienas beigām, teju ikvienam jau atkal jāmeklē atbilde uz šo mūžīgo jautājumu. Lai tavu ikdienu padarītu krāsaināku un garšīgāku, izvēlējāmies 26 receptes, kā daudzu iecienīto vistas fileju vai atkaulotus vistu šķiņķīšus pagatavot austrumu gaumē.

Ja tev vairāk pa pa prātam ķīniešu virtuve, tad līdz ar gaļu pirkumu sarakstā iekļauj arī sojas mērci, ingveru, ķiplokus un kartupeļu cieti (šajā rakstā skaidrojām, kā mājās pagatavot ķīniešu restorāna cienīgu ēdienu, nepārmaksājot), garšu ceļojumā uz Indiju aizvedīs karijs, savukārt iepazīt Taizemes un Malaizijas garšas palīdzēs kokosriekstu piena, laima, ķiploku, koriadra un čili kombinācija (te atradīsi pavisam vienkāršu recepti iesācējiem).

Lai labi garšo!

'Dzīvo garšīgi': sulīgi vistas gabaliņi krēmīgā kokosriekstu karija mērcē

Foto: DELFI

''Tasty'' projektā "Dzīvo garšīgi!" apciemojām bloga Mrs. Paula Roze kūrētāju, kas padalījās ar viņas ģimenē ļoti iecienītu recepti. Paula Roze mudina ļauties eksperimentiem tieši garšvielu pievienošanas brīdī, tad sulīgie vistas filejas gabaliņi krēmīgā kokosriekstu karija mērcē allaž sagādās patīkamu pārsteigumu.

Lasīt vairāk

Vistas fileja karijā ar rīsiem un zemesriekstu mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardām pusdienām divatā – mazliet pikantas vistas filejas ar lipīgajiem taizemiešu rīsiem, svaigiem gurķiem un sātīgu zemesriekstu mērcīti.

Lasīt vairāk

Vista un garneles kokosriekstu pienā

Foto: Shutterstock

Vista - garneles kokosriekstu pienā eksotisku garšu cienītājiem.

Lasīt vairāk

Vistas gaļa ar pupiņām karija un kokosriekstu mērcē

Karijs un kokosriekstu piens ir eksotiski, taču mums jau pazīstami produkti. Receptē izmantotās baltās pupiņas sniedz ne tikai plašu klāstu noderīgu uzturvielu, bet arī ļauj atklāt jaunas, neierastas garšas nokrāsas. Šis ēdiens ar maigo garšu ir ļoti piemērots vakariņām. Ja gribat izvairīties no ogļhidrātiem, ēdiet to bez piedevām, ja vēlaties ko sātīgāku, tad tas lieliski saderēs ar makaroniem vai rīsiem.

Lasīt vairāk

Vistas gabaliņi ķīniešu gaumē

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojami vistas gabaliņi ķīniešu gaumē.

Lasīt vairāk

Dārzeņi ar vistas fileju vokpannā

Foto: Shutterstock

Dārzeņi ar vistas fileju vokpannā sautēti gardā ķīniešu mērcītē.

Lasīt vairāk

Sulīgi vistu šķiņķīši kokosriekstu karija mērcē

Foto: Santa Maria

Lieliska recepte marinētu vistas šķiņķīšu pagatavošanai ar kokosriekstu pienu un kariju. Pasniedz ar basmati rīsiem un sakapātu kinzu.

Lasīt vairāk

Vistas un dārzeņu voks ķīniešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Dienās, kad negribas daudz laika pavadīt pie plīts maltītes pagatavošanai, bet samierināties ar sviestmaizi arī nav vēlēšanās, noder vieglas un ātri pagatavojamas ēdienu receptes, kas arī neprasa izmantot dārgas sastāvdaļas. Lūk, viens klasisks piemērs, kā no pāris sastāvdaļām pagatavot sātīgu, gardu un ne tik ikdienišķu maltīti.

Lasīt vairāk

Saldskābā vistiņa ar ananasiem un papriku

Foto: Shutterstock

Saldskābā vista ar ananasiem un papriku.

Lasīt vairāk

Vistas fileja ar mango, papriku un šampinjoniem

Foto: Shutterstock

Vistas fileja ķīniešu gaumē – ar mango, papriku un šampinjoniem īpašam pusdienu vai vakariņu baudījumam.

Lasīt vairāk

Vistas 'satay' ar zemesriekstu mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardi vistas gaļas iesmiņi indonēziešu gaumē, kas izmarinēti sojas mērcē. Grilēto gaļu pasniedz kopā ar zemesriekstu un kokosriekstu krēma mērci, kurā saldi sāļā garša mijas ar aso čili.

Lasīt vairāk

Vistas fileja kokosriekstu piena-karija mērcē ar laima sulu

Foto: DELFI

Kādā kafejnīcā reiz nogaršoju krēmīgu vistas filejas mērci, kur bija jūtama maiga kokosriekstu garša un pikantais karijs. Mēģināju atkārtot ko līdzīgu mājās, pievienojot sēnes, papriku un laima sulu. Izdevās ļoti garšīgi!

Lasīt vairāk

Saldskābā vista apelsīnu mērcē ar grauzdētām sezama sēkliņām

Apelsīnu sezona ir jāizbauda kā nākas! Sladskābā vista apelsīnu mērcē ir patiešām izcils garšas baudījums -saulainie apelsīni šim vienkāršajam ēdienam piešķir īpašu svaigumu un sulīgumu, čili- asumu, bet grauzdētas sezama sēklas- pārsteiguma momentu.

Lasīt vairāk

Maltīte ķīniešu gaumē ar vistiņu, 'roltoniem' un krāsainiem dārzeņiem

Foto: DELFI

Laikietilpīgākais process, gatavojot šo ēdienu, ir dārzeņu un gaļas sasmalcināšana. Šis darbiņš noteikti jāpaveic pirms pannas likšanas uz uguns, lai neiedzīvotos stresā un nepiededzinātu ēdienu, mēģinot darīt vairākus darbus vienlaicīgi. Kad viss sagatavots un nolikts pa ķērienam, ēdiens ķīniešu gaumē būs gatavs nieka padsmit minūšu laikā.

Lasīt vairāk

Sulīgā vistas fileja ar ananasiem

Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

Šis nu ir viens ātri pagatavojams un bezgala gards paēdiens. Arī proporcijas nav īpaši svarīgas, jo garšīgi ir visādi. Šo recepti var variēt kā nu kuru reizi tīk, pievienojot apceptu papriku, sīpolus, bambusa dzinumus, kukurūzu. Ļoti patīkamu garšu rada grauzdēto sezama sēkliņu eļļa. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce-Palma.

Lasīt vairāk

Vistas fileja ar ananasiem un papriku

Foto: Shutterstock

Vistas fileja ar ananasiem, papriku un savvaļas un brūno rīsu piedevu.

Lasīt vairāk

Vistas fileja ar banāniem un kokosriekstu piena rīsiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Krēmīgs un gards pusdienu vai vakariņu ēdiens ar vistas filejas gabaliņiem zaļā karija mērcē un maigajiem rīsiem, kas vārīti kokosriekstu pienā. Vispirms sāk gatavot rīsus, pēc tam filejas gabliņus.

Lasīt vairāk

Austrumnieciskais vistas sautējums ar turku zirņiem un lapu kāpostu

Foto: Privātais arhīvs

"Labs veids, kā sasildīties ziemas vakaros, turklāt kurkuma un ingvers, iespējams, palīdzēs arī nedaudz stiprināt veselību! Vienu vakaru nolēmu ļauties garšas eksperimentiem un iesaku to arī citiem!" tā savas vakariņas recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka "Tasty" lasītāja Ilze.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgais medus cālis

Foto: Shutterstock

Ideja ātrai un garšīgai maltītei - kraukšķīgs medus cālis. Vēl gardāks kā "Gan bei"!

Lasīt vairāk

Vasarīgais vistas voks ar dārzeņiem

Foto: Privātā arhīva foto

Vistas fileja, dārzeņi un rīsu nūdeles ir ideāla kombinācija ātri pagatavojamai, gardai un vasarīgai maltītei. Recepti iesaka Mārīte Zizlāne.

Lasīt vairāk

Ātrais vistas voks ar dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Bagātīgais vistas voks ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm - gards un ātri pagatavojams.

Lasīt vairāk

Cāļa fileja austrumu gaumē ar Indijas riekstiem un sēnēm

Foto: iStock

Garda un vienkārša pusdienu recepte - vistas gaļa ar riekstiem un sēnēm, kam austrumniecisku noslēpumainību un asumu piešķir sojas mērce.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgā vistiņa 'Gan bei' stilā

Foto: Shutterstock

Kraukšķīgi vistas gabaliņi "Gan bei" stilā - novērtēs saldi-skābi- āsā ēdiena cienītāji.

Lasīt vairāk

Vista 'Tikka Masala' mērcē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda, sutināta gaļas maltīte indiešu gaumē – vista, kas marinēta karija pastā. Sautēto gaļas mērci ēd kopā ar "pilau" rīsiem vai apceptiem kartupeļiem. Bet veselīgākai maltītei rīsus vai kartupeļus aizvieto ar lapu salātiem.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas un konservētu tomātu sautējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sautējums, kurā lielisku garšu veido ne vien konservētie tomāti un vista, bet arī druska karija pastas, svaigie čili pipari un kurkuma. No čili klātbūtnes šķīvī nevajag baidīties – maltīte nebūs pārmērīgi asa, ja čili tiks pienācīgi iztīrīts no sēkliņām.

Lasīt vairāk

Vista ar dārzeņiem vokpannā

Foto: Shutterstock

Vista vokpannā top ātri un vienkārši, garšo visai ģimenei.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!