Lūk, 14 receptes, kas tev palīdzēs iepazīst jaunus produktus, apgūt jaunas gatavošanas tehnikas un aizvedīs garšu ceļojumos uz Āziju.
Japāņu rāmen zupa
Tradicionālā japāņu rāmen zupa ir sātīga un garšām bagāta. Tomēr ziemeļniekiem tās pagatavošana nereti sagādā galvassāpes šai zupai raksturīgās specifiskās garšas un salduma dēļ, turklāt tās tapšanā nepieciešama noteikta temperatūra. Savu rāmen recepti atklāj "Samsung Galaxy Dream Chef" pavāršova fināliste Monta Meiere.
Tradicionālā taizemiešu zupa Tom Kha
Lai gan sastāvdaļas varētu šķist sarežģītas, tradicionālā Tom Kha zupa ir ļoti vienkārši pagatavojama. Klasiskajā variantā zupas galvenās sastāvdaļas ir kokosriekstu piens, vistas gaļa un citronzāle, ko papildina čili, galu galā veidojot brīnišķīgu dažādu garšu saspēli – pikants, sāļš, salds un skābs. Tom Kha ir laba izvēle ziemā, tai tiek piedēvētas pat ārstnieciskas īpašības, piemēram, pret saaukstēšanos. Kokosriekstu zupu ar vistu var pasniegt kā pirmo ēdienu apetītes rosināšanai vai kā pamatēdienu, ja tai pievieno nūdeles.
Gardumgardā tomātu zupa kā 'Gan Bei'
Austrumu virtuves cienītājiem – gardumgardā tomātu zupa kā "Gan Bei" restorānā.
Vistas zupa ar kokosriekstu pienu un kariju
Gardas un ātri pagatavojamas vistas zupas recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Kristīne.
Burkānu un tomātu zupa ar kokosriekstu pienu
Saulaina rudens zupa, kas sildīs vēsākās dienās. Tasty.lv "Zupu konkursam" to iesūtījusi lasītāja Ilze Liepiņa. Viņas ģimenei tā ir iecienīta zupa visas aukstās sezonas garumā.
Gardās rāmen nūdeles ar pīles vai vistas fileju
Nestreb tik skaļi – tā reiz bērnam teikusi katra māte. Protams, ja vien tu neesi audzis Japānā. Vai tu zināji, ka Japānā strēbšana netiek uzskatīta par nepieklājīgu uzvedību pie galda? Jebkurā gadījumā, izlem pats – strebt vai nestrebt. Bet mēs apsolām, ka ramen nūdeles ar pīli ir vairāk nekā garšīgi! Recepti iesaka "Pērle".
Vienkāršais rāmen – nūdeles buljonā
Stāsts ir par nūdelēm buljonā, kas man tas bija vesels piedzīvojums – kā es vispār iepazinu tādu rāmenu, kā to pagaršoju un kā pēc tam nolēmu atkārtot mājās.
Vistas zupa Taizemes gaumē ar kariju, mango un koriandru
Bezgala aromātiska un sātīga zupa, kuras bagātīgo garšu buķeti maigāku padara kokosriekstu piens. Improvizē ar sastāvdaļām, jo zupa ir viegli pielāgojama teju katra ledusskapja saturam.
Puravu un vistas zupa ar kokosriekstu pienu
Vienkārša vistas, lēcu un puravu zupa ar kokosriekstu pienu. Biezākai konsistencei zupai pievieno arī svaigas spinātu lapiņas.
Ātrā tunča un turku zirņu zupa
Ar šo nedaudz austrumniecisko tunča – turku zirņu zupu pārtikas pētniece Laura Grēviņa piedalās BioLoģiskās zupas izaicinājumā. Visas zupas sastāvdaļas, izņemot laima lapas un konservēto tunci, ir bioloģiskas. Savukārt tuncis nāk no ilgtspējīgas zivjsaimniecības, nozvejots ar tradicionālām metodēm, nekaitējot citiem jūras iemītniekiem.
Vistas zupa ar nūdelēm ķīniešu gaumē
Vistas zupa ar nūdelēm – variācija par ķīniešu zupām.
Soli pa solim: kā mājās pagatavot spēcinošo pēcsvētku eliksīru – vjetnamiešu pho zupu
Spēcinoša kaulu buljona piesūcinātas nūdeles, spēcinoši dārzeņi, sulīgi zaļumi un maigas gaļas šķēlītes vjetnamiešu iecienīto pho zupu padarījušas par īstu leģendu, ko iemīlējuši gardēži dažādās pasaules malās. Rīgā vien pho zupa ir nobaudāma vismaz deviņās ēstuvēs. Tiesa gan, prieks nav no lētajiem, jo par pieklājīga izmēra zupas bļodu jāšķiras no aptuveni 5-7 eiro. Tā kā tuvojas gada nogale, un statistika liecina, ka nākamajā rītā pēc svētkiem tīmeklī meklētākās ir spēcinošu zupu receptes, tad šoreiz skaidrosim, kā pho zupu, kas ir īsts pēcsvētku eliksīrs, pagatavot mājās – lētāk, garšīgāk un lielākā katlā.
Ātrā nūdeļu zupa ar garnelēm
Tici vai ne, bet šo debešķīgi gardo un aromātisko zupu var pagatavot mazāk nekā pusstundas laikā.
Ātrā kokosriekstu zupa ar citronzāli un mīdijām
Šī ir lieliska zupa vēsai svētdienas pēcpusdienai – eksotiska, bet tajā pašā laikā mājīgi sildoša. Un, kas pats labākais – ātri un vienkārši pagatavojama!