Daudzi Indijas virtuvi joprojām asociē tikai un vienīgi ar dzelteno karija pulverīti, kas safasēts paciņās atrodams teju jebkura lielveikala garšvielu stendā, bet šis rūpnieciski ražotais produkts ir tikai vāja atblāzma no tās aromātu un garšu buķetes, ko sniedz svaigi pagatavota karija masala ("masala" nozīmē "garšvielu maisījums").
Karijs tiešām ir garšvielu maisījums, bet tas var būt pagatavots gan sausā, apgrauzdētā un samaltā, gan pastas vai mērces veidā. Par kariju dēvē arī ēdienu, kas pagatavots ar karija pastas vai garšvielu maisījuma piedevu, pievienojot gaļu, dārzeņus, kokosriekstu pienu vai jogurtu un citas sastāvdaļas. Rezultātā tiek iegūts gards, sildošs un ļoti aromātisks sautējums.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit