Debešķīgās tīģergarneles – kā tās izvēlēties un cik ilgi cept: 19 receptes gardēžiem
Foto: Shutterstock/Woman's Weekly/REX/Vida Press kolāža
Tīģergarneļu pagatavošanai nepieciešams pavisam īss laiks – vien pāris minūtes, lai tās būtu perfekti rozā un maigas. Pārāk ilgi ceptas garneles kļūs sīkstas un būs nebaudāmas. Kā zināt, ka garneles ir gatavas? Pavēro, kā tās izskatās pannā – ja garneles ieliekušās un izskatās pēc skaista "C" burta, ir viegli rozā, tad tās ir ideāli apceptas. Bet, ja garneles ir sarāvušās un atgādina apaļu "O" burtu, tad tās jau būs pārceptas un sīkstas.

Ja vēlies, lai tīģergarneles ir īpaši sulīgas, labāk izvēlies tādas, kas iepriekš nav termiski apstrādātas. Tās veikalos ir nopērkamas saldētas vai atvēsinātas un atpazīstamas pēc pelēkas nokrāsas.

Saldētās garneles pirms gatavošanas iepriekš atlaidini. Tas ir izdarāms pavisam ātri un vienkārši, saberot garneles caurdurī un liekot zem tekoša ūdens strūklas, kas drīz vien izkausēs ledus apvalciņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!