Lai palīdzētu tev atvadīties no pāris liekiem kilogramiem, izveidojām ēdienkarti trim nedēļām līdz Ziemassvētkiem, katrai dienai izvēloties vienkāršus salātus, zupu un pamatēdienu.
Mierīgu adventes laiku!
Zupa, pamatēdiens un salāti: pirmssvētku atslodzes ēdienkarte katrai nedēļas dienai
Lai samazinātu uzņemto kaloriju daudzumu, saldo krējumu biezzupās un mērcēs aizstāj ar liesu pienu, mandeļu pienu vai kokosriekstu pienu. Majonēzes vietā salātus aizdari ar bezpiedevu jogurtu vai kefīru, kam pievienota kāda karote sinepju vai mārrutku un nedaudz citrona sulas. Ja receptē paredzēts izmantot kausēto sieru, izvēlies mazkaloriju versiju un pievieno mazāku produkta daudzumu, vai arī uzlabo ēdiena garšu, pirms pasniegšanas pārkaisot to ar karoti rīvēta cietā siera.
Zupa, pamatēdiens un salāti: ēdienkarte katrai gavēņa otrās nedēļas darbdienai
Lai atvieglotu ikdienu tiem, kuri pagājušajā nedēļā sāka gavēt, sastādījām garšīgu bezgaļas ēdienkarti visām gavēņa otrās nedēļas darbdienām. Katrai dienai izvēlējāmies trīs vienkārši un ātri pagatavojamas receptes: salātus, zupu un pamatēdienu. Uzzināsi arī, kā pagatavot veselīgas uzkodas izsalkuma remdēšanai – burkānu čipsus un auzu pārslu enerģijas batoniņus ar zemesriekstu sviestu.
Ko ēdīsim gavēņa trešajā nedēļā? Zupa, salāti un pamatēdiens katrai darbdienai
Turpinot iepriekš aizsākto, arī šajā pirmdienā sastādījām bezgaļas ēdienkarti visām gavēņa trešās nedēļas darbdienām. Katrai dienai piemeklējām trīs receptes: salātus, zupu un pamatēdienu. Ziedkāpostu un siera sacepums, pupiņu zupa ar sēnēm, sātīgi avokado un olu salāti – izklausās garšīgi, vai ne? Ēdienkarti papildinājām arī ar pāris ātri pagatavojamu maizīšu receptēm, kas noderēs tiem, kuriem ar trīs ēdienreizēm vien ir par maz, lai remdētu izsalkumu.