Foto: Shutterstock
Advente ir mierīgs pārdomu laiks, kad ik svētdienu aizdedzot pa svecītei adventes vainagā, gaidām pienākam Ziemassvētkus. Šis ir piemērots brīdis pārskatīt arī savus ēšanas paradumus, atsakoties vismaz no gaļas un saldiem našķiem, lai pēc pāris nedēļām rāvējslēdzi svētku tērpam varētu aiztaisīt bez mazākās aizķeršanās.

Lai palīdzētu tev atvadīties no pāris liekiem kilogramiem, izveidojām ēdienkarti trim nedēļām līdz Ziemassvētkiem, katrai dienai izvēloties vienkāršus salātus, zupu un pamatēdienu.

Mierīgu adventes laiku!

Zupa, pamatēdiens un salāti: pirmssvētku atslodzes ēdienkarte katrai nedēļas dienai

Foto: DELFI

Lai samazinātu uzņemto kaloriju daudzumu, saldo krējumu biezzupās un mērcēs aizstāj ar liesu pienu, mandeļu pienu vai kokosriekstu pienu. Majonēzes vietā salātus aizdari ar bezpiedevu jogurtu vai kefīru, kam pievienota kāda karote sinepju vai mārrutku un nedaudz citrona sulas. Ja receptē paredzēts izmantot kausēto sieru, izvēlies mazkaloriju versiju un pievieno mazāku produkta daudzumu, vai arī uzlabo ēdiena garšu, pirms pasniegšanas pārkaisot to ar karoti rīvēta cietā siera.

Lasīt vairāk

Zupa, pamatēdiens un salāti: ēdienkarte katrai gavēņa otrās nedēļas darbdienai

Foto: Shutterstock

Lai atvieglotu ikdienu tiem, kuri pagājušajā nedēļā sāka gavēt, sastādījām garšīgu bezgaļas ēdienkarti visām gavēņa otrās nedēļas darbdienām. Katrai dienai izvēlējāmies trīs vienkārši un ātri pagatavojamas receptes: salātus, zupu un pamatēdienu. Uzzināsi arī, kā pagatavot veselīgas uzkodas izsalkuma remdēšanai – burkānu čipsus un auzu pārslu enerģijas batoniņus ar zemesriekstu sviestu.

Lasīt vairāk

Ko ēdīsim gavēņa trešajā nedēļā? Zupa, salāti un pamatēdiens katrai darbdienai

Foto: Shutterstock

Turpinot iepriekš aizsākto, arī šajā pirmdienā sastādījām bezgaļas ēdienkarti visām gavēņa trešās nedēļas darbdienām. Katrai dienai piemeklējām trīs receptes: salātus, zupu un pamatēdienu. Ziedkāpostu un siera sacepums, pupiņu zupa ar sēnēm, sātīgi avokado un olu salāti – izklausās garšīgi, vai ne? Ēdienkarti papildinājām arī ar pāris ātri pagatavojamu maizīšu receptēm, kas noderēs tiem, kuriem ar trīs ēdienreizēm vien ir par maz, lai remdētu izsalkumu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!