Vieni uzskata, ka štovētiem kāpostiem vajadzētu izmantot tikai "plikus" kāpostus bez jebkādām piedevām, citiem, savukārt, garšo kāpostiņi, kam skābēšanas procesā pievienotas ķimenes, burkāni vai dzērvenes, bet vēl kāds uzstāj, ka visgardākie štovētie kāposti izdodas, ja tiem pievieno arī kādu daļu svaigu kāpostu.
Arī par gaļas izvēli vienprātības nav. Štovētus kāpostus var gatavot gan ar svaigu gaļu – šķiņķa, kājas, ribiņām vai cauraudzīša, – gan ar kūpinātu. Kaut lielākoties kāpostu štovēšanai ierasts izmantot cūkgaļu, ir receptes, kur ieteikts izmēģināt arī citus gaļas veidus vai gatavot bez kripatiņas gaļas – sutinot ābolu, apelsīnu sulā vai pat baltvīnā un šampanietī.
Lūk, 7 receptes no "Tasty" krājumiem, bet, izlasot šo padomrakstu, uzzināsi noderīgus knifus, lai štovētie kāposti izdotos sulīgi, gardi un zeltaini brūni.
Garšīgus svētkus!
Bigošs jeb sautēti kāposti poļu gaumē
Bigošs jeb sautēti kāposti ar bagātīgu gaļas piedevu, kas papildināti ar āboliem un sālītiem gurķiem, ir ziemas sezonai īsti atbilstošs, sātīgs poļu tradicionālās virtuves ēdiens, kas būs tīkams arī latvisku garšu cienītājiem.
Apelsīnu sulā štovēti kāposti
Apelsīnu sulā štovēti kāposti - gan svētku galdam, gan ikdienas maltītei. Šis ēdiens piemērots arī cukura diabēta slimniekiem.
Bezgrēka štovētie kāpostiņi – saldskābi un īpaši gardi
Galvenais, kas nepieciešams, lai štovēti kāposti izdotos patiešām garšīgi, ir ne jau liels gaļas gabals, ko tiem pievienot, bet kvalitatīvi skābie kāposti. Štovēšanai labāk izmanto mammas vai lauku radu ieburkotos kāpostiņus, bet, ja šādas iespējas nav, tad pērc tos tirgū pie zināma pārdevēja, kur tos iespējams iepriekš nogaršot. Šī recepte ir ģeniāli vienkārša – bez nogurdinošiem priekšdarbiem un liekām kalorijām, bet rezultāts būs tik gards, ka par gaļas trūkumu kāpostos noteikti nebūs jāsūdzas.
Štovēti kāposti ar medu un kūpinātu gaļu
Štovēti kāposti ar medu un kūpinātu gaļu gardi gan karstā, gan aukstā veidā.
Sarkano kāpostu sautējums ar čili un rozmarīnu
Neraugoties uz "jiftīgi" violeto krāsu, sautēti sarkanie kāposti ir ne vien dekoratīvi, bet arī ļoti garšīgi. Izmēģini šo recepti kopā ar pikantām desiņām vai aromātisku cepeti.
Baltvīnā sautēti kāposti
Ziemas sezonā uzturā ieteicams lietot rudenī ievāktos vietējos dārzeņus – kāpostus, bietes, burkānus, kā arī ievestos sezonas augļus mandarīnus. Šajos produktos esošās uzturvielas palīdzēs uzlabot veselību un stiprināt imunitātes sistēmu. Izmēģini šo oriģinālo un vienkārši pagatavojamo ziemas recepti no "Lido" šefpavāru krājumiem.
Skābie kāposti bavāriešu gaumē
Skābie kāposti bavāriešu gaumē - kārtīgām saimes pusdienām.