Šim darbiņam izvēlies kartupeļus, kas nav miltaini, ir ar gludu miziņu un kurus var nemizot. Krāsnī ceptie kartupeļi, kuriem miziņa vien kārtīgi noberzta zem ūdens strūklas, pēc izcepšanas būs garšīgāki un kraukšķīgāki. Ja esi no nepacietīgākajiem, cepšanas laiku vari nedaudz paātrināt. Vienkāršais triks, kā to īstenot – veselos tupeņus sadursti ar dakšiņu. Tādā veidā nebūs jāgaida vesela stunda, lai varētu mieloties.
Kartupeļiem ļoti piestāv rozmarīns un ķiploki. Svaigajās rozmarīna lapiņas vari apviļāt kartupeļu daiviņas, kad tās saliktas uz plāts. Bet ķiplokus vari pārbērt kartupeļiem, sagrieztus šķēlītēs, vai papildināt tupeņus ar pikantu ķiploku sviestiņu. Tad tie būs īpaši aromātiski. Bet, ja nebaida eksperimenti, iesakām kartupeļus ar paprikas garšvielu vai citronīgos kartupeļus, kas būs ar īpaši spirgtu garšu.
Garšīgus svētkus!
Krāsnī cepti rozmarīna kartupelīši
Krāsnī cepti kartupelīši, kas tā vien smaržos un garšos pēc rozmarīna. Rozmarīnu kartupeļiem pievieno bagātīgi, lai rezultāts būtu vēl jo gardāks. Izvēlies nelielus kartupeļus, kas visi ir viena izmēra – tā tie izcepsies vienmērīgāk.
Kā cepeškrāsnī izcept kartupeļus ar zeltaini brūnu garoziņu
Krāsnī ceptus kartupeļus gatavo daudzi, bet ne visi prot tos izcept skaisti zeltainus. Apgūsti vienkāršu knifu un varēsi gardos kartupelīšus gatavot kaut katru dienu! Tos var šķīt iekšā gan tāpat vien, pamērcējot vēsā skābajā krējumā, gan pasniegt kā piedevu kotletēm, karbonādēm vai svētku cepetim. Recepti iesaka "Instagram" konta "love to cook" autore Veronika Ļevša.
Folijā cepti kartupeļi ar ķiplokiem
Folijā cepti kartupeļi ar ķiplokiem un sviestu ikdienas maltītei vai svētkiem.
Cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar ķiploku sviestu
Debešķīgi smaržojoši un viegli pagatavojami krāsnī cepti kartupeļi ar ķiploku sviestu. Recepte, kas tikai pierāda – viss ģeniālais ir vienkāršs!
Krāsnī cepti kartupeļi ar sinepēm
Bez smaržīgiem un karstiem kartupelīšiem nav iedomājams neviens svētku mielasts. Tāpēc pamēģini ko nedaudz pikantāku – karstos, sinepju mērcē apviļātos, cepeškrāsnī ceptos kartupeļus.
Cepti kartupeļi spāņu gaumē ar pikantu salsu
Cepti kartupeļi ar papriku ir viena no vispopulārākajām un atpazīstamākajām spāņu tapām. Šai uzkodai piemērotāki būs kartupeļi, kas nav pārāk miltaini. Pasniedz ar salsu un ķiploku majonēzi, kuras recepti var izlasīt šeit.
Krāsnī cepti kartupeļi bez taukvielām
Kartupeļus, izmantojot olbaltumu, var izcept gandrīz bez taukvielām. Eļļu izmanto tikai tik daudz, lai ietaukotu pannu un lai kartupeļi nepieliptu pie tās.
Krāsnī cepti kartupeļi grieķu gaumē
Kad parastie kartupeļi jau ir apnikuši, pagatavo zeltainus krāsnī ceptus kartupelīšus grieķu gaumē. Interesantu un vienkāršu recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Kraukšķīgie kartupeļi ķiploku eļļā ar gurķu mērci
Kraukšķīgā garoziņā izcepti, ar ķiploku garšu un aromātu... šādi pagatavotiem kartupeļiem grūti turēties pretim, it īpaši, ja piedevās ir sulīga mērcīte, kurā iemērkt tupeņu daiviņas. Pagatavo tos svētku galdam vai sātīgām vakariņām.
Krāsnī cepti saspiestie kartupeļi
Lai gan modernās ēšanas diētas izceļ svaigu zaļumu un īpaši sabalansēta uztura nozīmi, latvieši ir un paliek aizrautīgi kartupeļu ēdāji. Reti kura brangāka maltīte iedomājama bez šī sātīgā dārzeņa, kas iet pie sirds gan gaļēdājiem, gan veģetāriešiem un vegāniem. Kārdinošu krāsnī ceptu saspiesto kartupelīšu recepti iesaka "Rimi" gardēde Signe Meirāne.
Zeltainas polentas kartupeļu daiviņas
Ja parasti vārīti, cepti vai biezputrā sakulti kartupeļi apnikuši, "Rimi" gardēde Signe Meirāne iesaka izmēģināt jaunu un neierastu recepti.
Mutē kūstošas kartupeļu ripiņas
Lielisks piemērs, kā, izmantojot gluži ikdienišķus produktus, sasniegt izcili garšīgu rezultātu. Zeltainās kartupeļu ripiņas teju vai kusīs mutē! Ņammm...