Maigo, aromātisko kokosriekstu pienu un kokosriekstu krēmu labi var izmantot piena un krējuma vietā saldējumos, krēmos, pudiņos un citos desertos vai sakult gaisīgā putukrējumā (kā to darīt, stāstījām šeit) un baudīt ar svaigām zemenēm. Šo unikālo produktu īpaši novērtēs vegāni un cilvēki, kuri nepanes laktozi. Lūk, 12 saldas receptes kokosriekstu piena iepazīšanai!
Vai tev ir gadījies atvērt kokosriekstu piena paku, kurai augšā ir biezs krēmveida slānis un apakšā šķidrums? Tur nav nekā dīvaina. Tauki un šķidrums kokosriekstu pienā dabiski atdalās, ja tos uzglabā ledusskapī, tādēļ, lai produkts nenoslāņtos, vislabāk to vienmēr uzglabāt istabas temperatūrā.
Ja vēlies gatavot desertu, pēc izņemšanas no ledusskapja vēl neatvērtu bundžu vai paciņu kādu brīdi vienkārši paturi siltā ūdenī un pēc tam sakrati, lai kokosriekstu piens atkal būtu viendabīgs un krēmīgs.
Lai labi garšo!
Čia un kokosriekstu piena pudiņš ar ogām un zemesriekstu sviestu
"Laiks tukšot saldētavu un pieliekamo! Ja tev krājumos ir skābens ievārījums un saldētas ogas, tad liec tos lietā, pagatavotu gardu desertu bez cepšanas un vārīšanas. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta "Tasty For Me" saimniece Sandra.
Kokosriekstu piena 'panna cotta' ar rabarberiem
Kad rabarberu sezona rit pilnā plaukumā, tie jāliek lietā visdažādākajos veidos. Krēmīgam ''panna cotta'' skābenie rabarberi piešķir atspirdzinošu garšu, kas lieliski harmonē ar kokosriekstu saldumu.
Vegānais hurmas saldējums
Šo hurmas saldējumu, kura sastāvā nav nekādu piena produktu, var saukt par īstu bezgrēka našķi, kuru var ēst tūlīt, jo tas pagatavots no saldētiem augļiem. Recepti iesaka portāls "Cook.me".
Kokosriekstu piena un laima krēms ar mango
Superīgākais kokosriekstu piena un laima krēms, kas izcili garšo, pasniegts ar mango šķēlītēm un rīvētu laima miziņu.
Taizemiešu pannakota ar kokosriekstu, laimu un svaigām zemenēm
Pannakota ir gards, krēmīgs deserts. Šajā variantā krēms tiek vārīts uz lēnas uguns ar kokosriekstu pienu un laima miziņu. Tas papildināts ar svaigām zemenēm un grauzdētām kokosriekstu pārslām.
Banāni kokosriekstu pienā
Vienkāršs, bet tajā pašā laikā neparasts deserts, kurš atceļojis no Taizemes.
Kokosriekstu piena un zemeņu saldējums
Īpaši veselīgs saldējums, kuru var baudīt arī vegāni un cilvēki ar laktozes nepanesamību. Bet garšos noteikti arī visiem pārējiem. Recepti piedāvā kulinārā bloga "Lindas virtuve" autore Linda.
Rīsu un kokosriekstu pudiņš ar mango Āzijas gaumē
Tumīgs, mazliet salds un kokosriekstiem bagāts rīsu pudiņš. Pasniedz ar mīksta mango gabaliņiem un mazliet laima sulas spirgtumam.
Kūka glāzītē – vegānisks čia sēklu pudiņš ar mandelēm
Receptes autore Līva Immermane raksta, ka šis deserts ir ne tikai vegānisks, bet piemērots arī tiem, kas nevar uzturā lietot glutēnu.
Krēmīgs saldā kartupeļa brūnītis bez glutēna
Saldos kartupeļus var izmantot ne vien pamatēdienos, bet arī desertos. Ar krēmīgo brūnīti varēs mieloties arī tie, kuriem jāievēro bezglutēna diēta. Recepti iesaka vegānisko recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.
Cepts kokosriekstu un olu krēms
Ļoti gards cepts kokosriekstu un olu krēma deserts.
Rīsu un kokosa piena pudiņš
Ātri pagatavojama rīsu un kokosriekstu piena pudiņa recepte, ko piedāvā veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.