kokosriekstu saldējums
Foto: Shutterstock

Maigo, aromātisko kokosriekstu pienu un kokosriekstu krēmu labi var izmantot piena un krējuma vietā saldējumos, krēmos, pudiņos un citos desertos vai sakult gaisīgā putukrējumā (kā to darīt, stāstījām šeit) un baudīt ar svaigām zemenēm. Šo unikālo produktu īpaši novērtēs vegāni un cilvēki, kuri nepanes laktozi. Lūk, 12 saldas receptes kokosriekstu piena iepazīšanai!

Vai tev ir gadījies atvērt kokosriekstu piena paku, kurai augšā ir biezs krēmveida slānis un apakšā šķidrums? Tur nav nekā dīvaina. Tauki un šķidrums kokosriekstu pienā dabiski atdalās, ja tos uzglabā ledusskapī, tādēļ, lai produkts nenoslāņtos, vislabāk to vienmēr uzglabāt istabas temperatūrā.

Foto: Shutterstock

Ja vēlies gatavot desertu, pēc izņemšanas no ledusskapja vēl neatvērtu bundžu vai paciņu kādu brīdi vienkārši paturi siltā ūdenī un pēc tam sakrati, lai kokosriekstu piens atkal būtu viendabīgs un krēmīgs.

Lai labi garšo!

Čia un kokosriekstu piena pudiņš ar ogām un zemesriekstu sviestu

Foto: Tasty For Me publicitātes foto

"Laiks tukšot saldētavu un pieliekamo! Ja tev krājumos ir skābens ievārījums un saldētas ogas, tad liec tos lietā, pagatavotu gardu desertu bez cepšanas un vārīšanas. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta "Tasty For Me" saimniece Sandra.

Lasīt vairāk

Kokosriekstu piena 'panna cotta' ar rabarberiem

Foto: DELFI

Kad rabarberu sezona rit pilnā plaukumā, tie jāliek lietā visdažādākajos veidos. Krēmīgam ''panna cotta'' skābenie rabarberi piešķir atspirdzinošu garšu, kas lieliski harmonē ar kokosriekstu saldumu.

Lasīt vairāk

Vegānais hurmas saldējums

Šo hurmas saldējumu, kura sastāvā nav nekādu piena produktu, var saukt par īstu bezgrēka našķi, kuru var ēst tūlīt, jo tas pagatavots no saldētiem augļiem. Recepti iesaka portāls "Cook.me".

Lasīt vairāk

Kokosriekstu piena un laima krēms ar mango

Foto: Shutterstock

Superīgākais kokosriekstu piena un laima krēms, kas izcili garšo, pasniegts ar mango šķēlītēm un rīvētu laima miziņu.

Lasīt vairāk

Taizemiešu pannakota ar kokosriekstu, laimu un svaigām zemenēm

Pannakota ir gards, krēmīgs deserts. Šajā variantā krēms tiek vārīts uz lēnas uguns ar kokosriekstu pienu un laima miziņu. Tas papildināts ar svaigām zemenēm un grauzdētām kokosriekstu pārslām.

Lasīt vairāk

Banāni kokosriekstu pienā

Foto: Shutterstock

Vienkāršs, bet tajā pašā laikā neparasts deserts, kurš atceļojis no Taizemes.

Lasīt vairāk

Kokosriekstu piena un zemeņu saldējums

Īpaši veselīgs saldējums, kuru var baudīt arī vegāni un cilvēki ar laktozes nepanesamību. Bet garšos noteikti arī visiem pārējiem. Recepti piedāvā kulinārā bloga "Lindas virtuve" autore Linda.

Lasīt vairāk

Rīsu un kokosriekstu pudiņš ar mango Āzijas gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tumīgs, mazliet salds un kokosriekstiem bagāts rīsu pudiņš. Pasniedz ar mīksta mango gabaliņiem un mazliet laima sulas spirgtumam.

Lasīt vairāk

Kūka glāzītē – vegānisks čia sēklu pudiņš ar mandelēm

Foto: Privātais arhīvs

Receptes autore Līva Immermane raksta, ka šis deserts ir ne tikai vegānisks, bet piemērots arī tiem, kas nevar uzturā lietot glutēnu.

Lasīt vairāk

Krēmīgs saldā kartupeļa brūnītis bez glutēna

Foto: Mr. Magpie publicitātes foto

Saldos kartupeļus var izmantot ne vien pamatēdienos, bet arī desertos. Ar krēmīgo brūnīti varēs mieloties arī tie, kuriem jāievēro bezglutēna diēta. Recepti iesaka vegānisko recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.

Lasīt vairāk

Cepts kokosriekstu un olu krēms

Foto: Shutterstock

Ļoti gards cepts kokosriekstu un olu krēma deserts.

Lasīt vairāk

Rīsu un kokosa piena pudiņš

Ātri pagatavojama rīsu un kokosriekstu piena pudiņa recepte, ko piedāvā veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!