Klasiskas lašmaizītes ar baltmaizi un sviestu garšo teju visiem, bet, kāpēc gan neizmēģināt ko jaunu? Aizstāj baltmaizi ar graudu maizi, bet sviesta vietā izvēlies krēmsieru, papildinot kompozīciju ar sulīgu tomāta šķēli un zaļajiem lociņiem. Iznākums būs tikpat gards, bet figūrai draudzīgāks.
- Izlasot šo rakstu, uzzināsi piecas laša sālīšanas metodes dažādām gaumēm.
Sablenderējot kūpinātu lasi ar biezpienu vai krēmsieru, iegūsi ļoti gardu smēriņu, ko vari ziest gan uz vafelēm, gan sāļajiem krekeriem vai grauzdētas bagetes šķēlēm. Uzfrišini šo kompozīciju ar mikrozaļumiem un pāris pilieniem atsvaidzinošas citronu sulas. Kurš gan spēs atteikties no šāda garšu baudījuma?
Papildinātu ar dažādām citām sastāvdaļām, lasi vari ietīt arī lavaša rullīšos, tortiljā vai plānajās pankūkās. Īpaši lieliski laša izsmalcināto garšu papildina avokado un, protams, olas, bez kurām brokastīs nu nekādi neiztikt. Lasis saderēs gan ar omleti, gan kulteni, kā arī ar vārītām vai plaucētām olām.
- Šajā rakstā atklājām piecus noslēpumus, kā pagatavot nevainojamas plaucētās olas, izvairoties no kļūdām.
Ja vēlies brokastīs baudīt ko pikantāku, tad pagatavo gardo laša tartaru ar kapātām zaļajām olīvām, kaperiem un pāris pilieniem "Tobasco" mērces. Zied tartaru uz grauzdētas maizes šķēlēm un izbaudi kumosu pēc kumosa.
Lai labi garšo!
Pokijs ar lasi latviešu gaumē
Gada tumšajā laikā, kad saules ir maz, teju katram mūsu valsts iedzīvotājam īpaši jāpiedomā par papildu D vitamīna uzņemšanu – to atzīst gan uztura speciālisti, gan ārsti. D vitamīna rezerves var atjaunot ne vien ar dažādām aptiekā nopērkamām pārtikas piedevām, bet arī atbilstošu uzturu. Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā recepti pokijam* latviešu gaumē, kas ne vien labi garšos, bet arī papildinās tava organisma D vitamīna rezerves.
Brokastu maizītes ar mazsālītu lasi, vīģēm un valriekstiem
Ātri pagatavojamas un apetītlīgas no skata - ideālas maizītes romantiskām brokastīm.
Šefpavāra brokastis ar rupjmaizi, bez čaumalas vārītu olu un lasi no Kaspara Jansona
Šefpavāra brokastis karaliskam dienas sākumam - cepta laša fileja ar lauku olu, brokoļu biezeni un sēklu maizi. Recepti iesaka restorāna "Muusu" šefpavārs Kaspars Jansons.
Brokastu kruasāns ar kūpinātu lasi un avokado
Kruasāns jau tā garšo lieliski, bet ja to papildināsi ar kūpinātu lasi, kraukšķīgām salātlapām un krēmīga avokado šķēlītēm, baudījums būs patiesi neaizmirstams. Turklāt šo restorāna cienīgo ēdienu varēsi pagatavot vien pāris minūšu laikā.
Krēmsiera un kūpināta laša smēriņš maizītēm
Pikants kūpināta laša un krēmsiera smēriņš, kam pievienoti mārrutki. Interesanto "pastēti" zied starp pusdienu maizītēm vai pasniedz ar uzkodām.
Lavašs ar kūpinātu lasi, svaigo sieru un gurķiem
Kad gribas ko gardu uzkošanai vai pēc mirkļa ieradīsies ciemiņi, lavašs ir vispateicīgākā vienkāršā delikatese, ko zibenīgi pagatavot. Šoreiz – ar svaigo sieru, kūpinātu lasi un kraukšķīgiem gurķa gabaliņiem.
Spēcinošā putra ar avokado un kūpinātu lasi
Veselīga brokastu vai vēlo brokastu putra ar kūpinātu lasi, avokado šķēlītēm un redīsu. Gada aukstajā laikā var papildināt ar svaigiem dīgstiem, lai iegūtu papildu vitamīnus. Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore un "Dobeles dzirnavnieks".
Olu kultenis ar kūpinātu lasi, pasniegts uz grauzdiņa
Kā iesākt dienu lieliski? Pagatavojot ideālu olu kulteni, kas kusīs mutē. Pasniedz to ar kūpinātu lasi uz grauzdiņa, lai būtu ērtāka ēšana.
Lavašs ar lasi, gurķi, sezonas zaļumiem un krēmsieru
Viegla maltīte kā ikdienai, tā svētku reizēm, kad jāpabaro viesi ar ko interesantu un rokās paņemamu. Ja gadās, ka bērni pārnāk no skolas izsalkuši, šī būs īstā maltīte, ar ko viņus ātri pamielot, jo gatavošana aizņems vien 10 minūtes. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Rimi" gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.
Brokoļu un laša sāļais pīrāgs
Burvīgs sacepums, kas pildīts trauslā mīklas groziņā. Vispiemērotākā mīkla būs trauslā smilšu mīkla, kuras recepti vari izlasīt šeit. Var arī izmantot gatavo kārtaino mīklu.
Sviestmaize ar biezpienu un kūpinātu lasi
Lieliska un kārdinoša sviestmaize, kas stiprinās brokastīs un dos enerģiju uzsākt dienu. Veselīgākām brokastīm izvēlies graudu maizi.
Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar lasi un skābo krējumu
Lai izmēģinātu ko neparastāku par ierastajām lašmaizītēm, liec svaigi sālītas laša šķēlītes uz kraukšķīgām kartupeļu pankūciņām un papildini šo burvīgo kombināciju ar karotīti skābā krējuma. Šo ātri pagatavojamo gardumu vari ne vien baudīt laiskos brīvdienu rītos, bet arī sagatavot jau iepriekš un pasniegt kā auksto uzkodu mājas ballītē.
Laša un vārītas olas vraps
Ērta un garda uzkoda, kas būs piemērota gan pasēdēšanai nelielā draugu lokā, gan brīvdienu brokastīs ģimenei, gan paņemšanai līdzi uz darbu veselīgai uzēšanai pārtraukumā.
Plānās griķu pankūkas ar kūpinātu lasi
Ļoti gardas un veselīgas griķu pankūkas, kuras ažūras kā mežģīnes padarīs raugs. Pasniedz ar kūpinātu lasi un karoti skāba krējuma, grezno ar smalki sagrieztiem lociņiem vai dillēm.
Pildītas olas ar svaigiem gurķiem un mazsālītu lasi
Viena no izcilākajām brokastu garšu kombinācijām ir vārīta ola, svaigs gurķis, nedaudz majonēzes un mazsālīts lasis, kam papildu svaigumu piešķir mūsu pašu brīnumgaršaugs - dilles.
Kraukšķīgā bagete ar sparģeļiem un Benedikta olu
Gatavojoties Lieldienām, Rimi Gardēži šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīga uztura speciāliste Inga Pūce aicina pagatavot vienkāršu un neierastu brokastu ēdienu svētku cienastam - kraukšķīgu bageti ar sparģeļiem un Benedikta olu.
Spinātu salāti ar kūpinātu lasi un mocarellu
Spinātu salāti ar kūpinātu lasi - izsmalcinātam gardēdim.
Sātīgais olu kultenis
Baudot atvaļinājumu un pavadot daudz ēdienreižu ārpus savas virtuves, vienā no savām mīļākajām kafejnīcām notiesāju sviestmaizi, kas kalpoja par iedvesmu šai receptei - olas ar spinātiem, sarkano sīpolu, krēmsieru un žāvētu lasi. Sātīgā kulteņa pagatavošana ir ļoti vienkārša un tā ir ideāli piemērota maltīte pirmajām vēsajām rudens dienām.
Avokado, laša un olas salāti
Avokado - laša un olas salāti viesībām un svētku reizēm.
Pufīga pildītā omlete ar kūpinātu lasi un krēmsieru
Reizēm gadās, ka jau pēc pamošanās jūties tik ļoti noguris, ka, lai saņemtos ikdienas gaitām, nepieciešamas sātīgākas brokastis. Izmēģini šo pufīgo omleti, kas pildīta ar krēmsieru un kūpinātu lasi.
Pankūku rullīši ar lasi
Pasniedz plānās pankūkas citādāk kā ierasts - pagatavo pankūku rullīšus ar svaigo sieru un mazsālītu lasi. Garšo tikpat labi, kā izskatās!
Laša tartars ar avokado un vārītu paipalu olu
Skaists galda papildinājums – vienkārši pagatavojams laša tartars ar avokado un paipalu olu.