Jolo virtuve - 199
Foto: Shutterstock kolāža
Ja vēlies brīvdienās sevi palutināt ar patiesi karaliskām brokastīm, tad bez laša tev neiztikt. To varēsi ne vien likt uz maizītēm, bet arī pildīt kruasānos, ievīstīt lavašā, likt uz zeltainām kartupeļu pankūkām, iecept omletē un izmantot vēl daudzos dažādos garšīgos veidos. "Tasty" krājumos atradām lērumu ideju, kā lasim ierādīt goda vietu uz brokastu galda.

Klasiskas lašmaizītes ar baltmaizi un sviestu garšo teju visiem, bet, kāpēc gan neizmēģināt ko jaunu? Aizstāj baltmaizi ar graudu maizi, bet sviesta vietā izvēlies krēmsieru, papildinot kompozīciju ar sulīgu tomāta šķēli un zaļajiem lociņiem. Iznākums būs tikpat gards, bet figūrai draudzīgāks.

  • Izlasot šo rakstu, uzzināsi piecas laša sālīšanas metodes dažādām gaumēm.


Sablenderējot kūpinātu lasi ar biezpienu vai krēmsieru, iegūsi ļoti gardu smēriņu, ko vari ziest gan uz vafelēm, gan sāļajiem krekeriem vai grauzdētas bagetes šķēlēm. Uzfrišini šo kompozīciju ar mikrozaļumiem un pāris pilieniem atsvaidzinošas citronu sulas. Kurš gan spēs atteikties no šāda garšu baudījuma?

Papildinātu ar dažādām citām sastāvdaļām, lasi vari ietīt arī lavaša rullīšos, tortiljā vai plānajās pankūkās. Īpaši lieliski laša izsmalcināto garšu papildina avokado un, protams, olas, bez kurām brokastīs nu nekādi neiztikt. Lasis saderēs gan ar omleti, gan kulteni, kā arī ar vārītām vai plaucētām olām.

  • Šajā rakstā atklājām piecus noslēpumus, kā pagatavot nevainojamas plaucētās olas, izvairoties no kļūdām.


Ja vēlies brokastīs baudīt ko pikantāku, tad pagatavo gardo laša tartaru ar kapātām zaļajām olīvām, kaperiem un pāris pilieniem "Tobasco" mērces. Zied tartaru uz grauzdētas maizes šķēlēm un izbaudi kumosu pēc kumosa.

Lai labi garšo!

Pokijs ar lasi latviešu gaumē

Gada tumšajā laikā, kad saules ir maz, teju katram mūsu valsts iedzīvotājam īpaši jāpiedomā par papildu D vitamīna uzņemšanu – to atzīst gan uztura speciālisti, gan ārsti. D vitamīna rezerves var atjaunot ne vien ar dažādām aptiekā nopērkamām pārtikas piedevām, bet arī atbilstošu uzturu. Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā recepti pokijam* latviešu gaumē, kas ne vien labi garšos, bet arī papildinās tava organisma D vitamīna rezerves.

Lasīt vairāk

Brokastu maizītes ar mazsālītu lasi, vīģēm un valriekstiem

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojamas un apetītlīgas no skata - ideālas maizītes romantiskām brokastīm.

Lasīt vairāk

Šefpavāra brokastis ar rupjmaizi, bez čaumalas vārītu olu un lasi no Kaspara Jansona

Foto: Restorāna "Muusu" publicitātes foto

Šefpavāra brokastis karaliskam dienas sākumam - cepta laša fileja ar lauku olu, brokoļu biezeni un sēklu maizi. Recepti iesaka restorāna "Muusu" šefpavārs Kaspars Jansons.

Lasīt vairāk

Brokastu kruasāns ar kūpinātu lasi un avokado

Foto: Shutterstock

Kruasāns jau tā garšo lieliski, bet ja to papildināsi ar kūpinātu lasi, kraukšķīgām salātlapām un krēmīga avokado šķēlītēm, baudījums būs patiesi neaizmirstams. Turklāt šo restorāna cienīgo ēdienu varēsi pagatavot vien pāris minūšu laikā.

Lasīt vairāk

Krēmsiera un kūpināta laša smēriņš maizītēm

Foto: Shutterstock

Pikants kūpināta laša un krēmsiera smēriņš, kam pievienoti mārrutki. Interesanto "pastēti" zied starp pusdienu maizītēm vai pasniedz ar uzkodām.

Lasīt vairāk

Lavašs ar kūpinātu lasi, svaigo sieru un gurķiem

Foto: DELFI

Kad gribas ko gardu uzkošanai vai pēc mirkļa ieradīsies ciemiņi, lavašs ir vispateicīgākā vienkāršā delikatese, ko zibenīgi pagatavot. Šoreiz – ar svaigo sieru, kūpinātu lasi un kraukšķīgiem gurķa gabaliņiem.

Lasīt vairāk

Spēcinošā putra ar avokado un kūpinātu lasi

Veselīga brokastu vai vēlo brokastu putra ar kūpinātu lasi, avokado šķēlītēm un redīsu. Gada aukstajā laikā var papildināt ar svaigiem dīgstiem, lai iegūtu papildu vitamīnus. Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore un "Dobeles dzirnavnieks".

Lasīt vairāk

Olu kultenis ar kūpinātu lasi, pasniegts uz grauzdiņa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kā iesākt dienu lieliski? Pagatavojot ideālu olu kulteni, kas kusīs mutē. Pasniedz to ar kūpinātu lasi uz grauzdiņa, lai būtu ērtāka ēšana.

Lasīt vairāk

Lavašs ar lasi, gurķi, sezonas zaļumiem un krēmsieru

Foto: Publicitātes attēls

Viegla maltīte kā ikdienai, tā svētku reizēm, kad jāpabaro viesi ar ko interesantu un rokās paņemamu. Ja gadās, ka bērni pārnāk no skolas izsalkuši, šī būs īstā maltīte, ar ko viņus ātri pamielot, jo gatavošana aizņems vien 10 minūtes. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Rimi" gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Brokoļu un laša sāļais pīrāgs

Foto: Shutterstock

Burvīgs sacepums, kas pildīts trauslā mīklas groziņā. Vispiemērotākā mīkla būs trauslā smilšu mīkla, kuras recepti vari izlasīt šeit. Var arī izmantot gatavo kārtaino mīklu.

Lasīt vairāk

Sviestmaize ar biezpienu un kūpinātu lasi

Foto: Shutterstock

Lieliska un kārdinoša sviestmaize, kas stiprinās brokastīs un dos enerģiju uzsākt dienu. Veselīgākām brokastīm izvēlies graudu maizi.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar lasi un skābo krējumu

Foto: Publicitātes foto

Lai izmēģinātu ko neparastāku par ierastajām lašmaizītēm, liec svaigi sālītas laša šķēlītes uz kraukšķīgām kartupeļu pankūciņām un papildini šo burvīgo kombināciju ar karotīti skābā krējuma. Šo ātri pagatavojamo gardumu vari ne vien baudīt laiskos brīvdienu rītos, bet arī sagatavot jau iepriekš un pasniegt kā auksto uzkodu mājas ballītē.

Lasīt vairāk

Laša un vārītas olas vraps

Foto: Shutterstock

Ērta un garda uzkoda, kas būs piemērota gan pasēdēšanai nelielā draugu lokā, gan brīvdienu brokastīs ģimenei, gan paņemšanai līdzi uz darbu veselīgai uzēšanai pārtraukumā.

Lasīt vairāk

Plānās griķu pankūkas ar kūpinātu lasi

Foto: Shutterstock

Ļoti gardas un veselīgas griķu pankūkas, kuras ažūras kā mežģīnes padarīs raugs. Pasniedz ar kūpinātu lasi un karoti skāba krējuma, grezno ar smalki sagrieztiem lociņiem vai dillēm.

Lasīt vairāk

Pildītas olas ar svaigiem gurķiem un mazsālītu lasi

Foto: Shutterstock

Viena no izcilākajām brokastu garšu kombinācijām ir vārīta ola, svaigs gurķis, nedaudz majonēzes un mazsālīts lasis, kam papildu svaigumu piešķir mūsu pašu brīnumgaršaugs - dilles.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgā bagete ar sparģeļiem un Benedikta olu

Gatavojoties Lieldienām, Rimi Gardēži šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīga uztura speciāliste Inga Pūce aicina pagatavot vienkāršu un neierastu brokastu ēdienu svētku cienastam - kraukšķīgu bageti ar sparģeļiem un Benedikta olu.

Lasīt vairāk

Spinātu salāti ar kūpinātu lasi un mocarellu

Foto: Shutterstock

Spinātu salāti ar kūpinātu lasi - izsmalcinātam gardēdim.

Lasīt vairāk

Sātīgais olu kultenis

Baudot atvaļinājumu un pavadot daudz ēdienreižu ārpus savas virtuves, vienā no savām mīļākajām kafejnīcām notiesāju sviestmaizi, kas kalpoja par iedvesmu šai receptei - olas ar spinātiem, sarkano sīpolu, krēmsieru un žāvētu lasi. Sātīgā kulteņa pagatavošana ir ļoti vienkārša un tā ir ideāli piemērota maltīte pirmajām vēsajām rudens dienām.

Lasīt vairāk

Avokado, laša un olas salāti

Foto: Shutterstock

Avokado - laša un olas salāti viesībām un svētku reizēm.

Lasīt vairāk

Pufīga pildītā omlete ar kūpinātu lasi un krēmsieru

Foto: Vida Press

Reizēm gadās, ka jau pēc pamošanās jūties tik ļoti noguris, ka, lai saņemtos ikdienas gaitām, nepieciešamas sātīgākas brokastis. Izmēģini šo pufīgo omleti, kas pildīta ar krēmsieru un kūpinātu lasi.

Lasīt vairāk

Pankūku rullīši ar lasi

Foto: Shutterstock

Pasniedz plānās pankūkas citādāk kā ierasts - pagatavo pankūku rullīšus ar svaigo sieru un mazsālītu lasi. Garšo tikpat labi, kā izskatās!

Lasīt vairāk

Laša tartars ar avokado un vārītu paipalu olu

Foto: Shutterstock

Skaists galda papildinājums – vienkārši pagatavojams laša tartars ar avokado un paipalu olu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!