Foto: Shutterstock
Ja šķiet, ka dzīvei trūkst salduma, laiks atsaukt atmiņā bērnības garšas, palutinot sevi un ģimeni ar burvīgu, krēmīgi gaisīgu bubertu. Kaut šķiet, ka šis klasiskais deserts jau nu gan visās mājās tiek gatavots "pa vienai modei", tomēr, pārskatot "Tasty" receptes, redzams, ka tā vis nav: krājumos uzgājām ne tikai mannas, bet arī miltu buberta receptes, turklāt atšķiras arī pasniegšanas veids – kāds bubertiņu iecienījis baudīt ar skābenu dzērveņu vai smiltsērkšķu ķīseli, cits pārliešanai izmanto ar cukuru sablendētas saldētās zemenes, bet vēl kāds nepaslinko savarīt aromātisku vaniļas mērci. Lūk, astoņas receptes dažādām gaumēm!

Gaisīgs buberts ar ogu ķīseli vai vaniļas mērci

Foto: Shutterstock

Gardais buberts, kas pasniedzams ar vaniļas mērci vai ogu ķīseli.

Lasīt vairāk

Miltu buberts ar smiltsērkšķu ķīseli

Foto: Publicitātes attēls

Izcili piemērots svētku galdam – miltu buberts ar skābenu un vitamīniem bagātu mērci. Tradicionāls deserts, papildināts ar neierastām garšām. Īpaši ērts steidzīgajiem pavāriem, jo desertu var pagatavot dienu pirms svētkiem un, uzglabāts vēsumā, tas garšos tikpat labi, kā tikko pagatavots.

Lasīt vairāk

Maigais buberts ar skābenu dzērveņu mērci

Foto: Privātais arhīvs

Vienkārši, bet ļoti gardi - buberts ar skābenu dzērveņu mērci.

Lasīt vairāk

Buberts - kā bērnībā

Foto: Shutterstock

Gaisīgs un gards buberts - deserts ar bērnības garšu.

Lasīt vairāk

Gaisīgais mannas buberts ar zemeņu mērci

Foto: DELFI

Reizēm gadās, ka piens iepirkts krietni par daudz. Lai neaizietu postā – nesaskābtu, nesarūgtu – nākas domāt, kā to patērēt. Piena zupas mūsmājās nav cieņā, pienā vārītas putras gan. Bet vislielākie prieki ir tad, ja tiek gatavots buberts – čagani gaisīgs un valdzinoši salds. Lielais grāpis tiek iztukšots ļoti ātri!

Lasīt vairāk

Buberts ar zemeņu mērci

Foto: DELFI

Buberta recepti piedāvā "Pavāru kluba" biedrs - ģimenes restorāna "Hercogs" šefpavārs Andris Rumītis. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

Lasīt vairāk

Mannas buberts – saldēdiens no bērnības

Foto: iStock

Klasiskais mannas buberts ar olām daudziem saistās ar bērnību un saldēdienu, ko mamma vai vecmāmiņa gatavoja brīvdienu pusdienās. Kādēļ gan neatcerēties bērnības garšu un nepalutināt sevi un savu ģimeni ar burvīgo, krēmīgi gaisīgo mannas bubertu, kas pārliets ar zemeņu, ķiršu vai dzērveņu mērci?

Lasīt vairāk

Gaisīgs mannas buberts

Ātri pagatavojams, gaisīgs un ļoti garšīgs mannas deserts, ko parasti pasniedz ar dzērveņu ķīseli.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!