Borjomi pikniks - 73
Foto: DELFI
Pārskatot "Tasty" recepšu apcirkņus, atklājām, ka pa šiem gadiem arhīvā iekrājušās daudzas receptes, ar kurām savulaik dalījušās pašmāju slavenības. Šobrīd, kad daudzi atrodas mājās un meklē idejas laika īsināšanai, ir īstais brīdis jauniem meistarstiķiem virtuvē. Smelies iedvesmu no Lindas Leen, pagatavojot aknu pastēti, iepriecini bērnus ar pufīgām brokastu pankūkām Signes Meirānes gaumē, izcep Leldes un Aivja Ceriņu iecienīto kūku, bet Lieldienu galdam piefiksē sāļo pīrāgu no Roberto Meloni dzimtas recepšu pūralādes.

Sāļais Lieldienu pīrāgs - Roberto Meloni ģimenes tradīcija

Itālijā Lieldienu galdā tiek celts jēra cepetis, sāļais pīrāgs un dažādi saldie ēdieni. Savukārt olu krāsošana un ripināšana dziedātājam Roberto Meloni bija patīkams jaunums, ierodoties Latvijā. Viesojoties pie "Aikāgaršo" šefpavāra, Roberto Meloni pagatavoja tradicionālo Meloni ģimenes sāļo Lieldienu pīrāgu. "Šī pīrāga recepte ir sena mūsu ģimenes tradīcija, kuru katrās Lieldienās gatavo mana māsa. Turklāt tas noteikti labi iederēsies arī uz latviešu svētku galda," stāsta Roberto.

Lasīt vairāk

Video: Katrīnes Saulietes burgeri salātlapās

Ja drēgnajos rudens un ziemas vakaros ir vēlme pagatavot ko gardu un pavisam vienkāršu vakariņām ģimenes lokā, iesakām izmēģināt Katrīnes Saulietes burgeru recepti, kas, papildināta ar "Coca-Cola", garšos neatkārtojami.

Lasīt vairāk

Elegantie garneļu un avokado salāti Ilzes Jurkānes gaumē

Foto: Publicitātes foto

Pavasarī ir laiks aizmirst par ziemas rasoliem un izvēlēties salātus no viegliem un veselīgiem produktiem, lai uzmundrinātu ķermeni un prātu, kas mostas no ziemas miega. Pievienojot svaigiem produktiem gaļu vai jūras veltes, salāti var aizstāt pilnvērtīgu pusdienu maltīti, skaidro "Rimi" gardēde Ilze Jurkāne.

Lasīt vairāk

Burgeri ar vistas gaļas bumbiņām Naura Brikmaņa gaumē

Foto: Publicitātes foto

Katru gadu 9. martā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā gaļas bumbiņu diena. Mazās maltās gaļas bumbiņas jau kopš seniem laikiem dažādās valstīs tiek gatavotas, pasniegtas un ēstas neskaitāmos veidos. Savu versiju par gaļas bumbiņu tēmu iesaka mūziķis un improvizators Nauris Brikmanis sadarbībā ar "Ikea" restorānu.

Lasīt vairāk

Gaisīgās un sulīgās brokastu pankūkas

Foto: Signe Meirāne

Kaut zināms, ka brokastis ir galvenā dienas ēdienreize, nereti slinkuma vai laika trūkuma dēļ šo ēdienreizi jaunieši neietur, aizstājot to ar dubultu porciju pusdienās, kas izraisa ne tikai enerģijas trūkumu, bet arī grūtības koncentrēties. Lai izskaustu šo neveselīgo ēšanas paradumu, "Rimi" gardēde un mamma Signe Meirāne iesaka vienkāršu un ātri pagatavojamu brokastu pankūku recepti veiksmīgam dienas sākumam.

Lasīt vairāk

Spageti ar gaļas bumbiņām Boloņas mērcē Intara Rešetina gaumē

Foto: Publicitātes foto

Tradicionālās zviedru gaļas bumbiņas parasti pasniedz ar kartupeļu biezeni, brūkleņu ievārījumu, zaļajiem zirnīšiem un mērci, taču ir vēl neskaitāmi citi gaļas bumbiņu pasniegšanas veidi. Vienu no tiem piedāvā aktieris Intars Rešetins sadarbībā ar "Ikea" restorānu.

Lasīt vairāk

Garda aknu pastēte – Lindas Leen recepte

Foto: iStock

Dziedātāja Linda Leen līdz šim bija domājusi, ka pastētes pagatavošana ir ļoti sarežģīts process, taču aizvadītās nedēļas nogalē viņai izdevies pašai pagatavot šo gardo ēdienu.

Lasīt vairāk

Kreftīgais kabaču kārtojums no Egila Zariņa 'Slavenību pavārgrāmatas'

Foto: DELFI

Deviņdesmitajos gados Egila Zariņa "Rīta mikslis" bija īstens kulta raidījums, viesojoties pašmāju slavenību virtuvēs un plašu skatītāju loku aplaimojot ar vēl neredzētām receptēm, kuras 1998.gadā tika publicētas "Slavenību pavārgrāmatā". Iesaku pagatavot pārbaudītu recepti ar 20 gadu "stāžu" – Anitas Leiškalnes kabaču kārtojumu no šīs grāmatas.

Lasīt vairāk

Armanda Simsona pikantais liellopa burgers

Foto: DELFI

20. jūlijā notikušajā ''Borjomi'' piknikā ar savu iecienītāko burgera recepti padalījās arī Armands Simsons, demonstrējot, kā visai gardi var pagatavot pikantu un sātīgu burgeru mājās.

Lasīt vairāk

Video: Mārtiņa Rītiņa tomātu kečups

Foto: Shutterstock

Vaicājot nosaukt kaut vienu recepti ar tomātiem, deviņos no 10 gadījumu cilvēki tomātu kečupu, bet tajā pašā laikā neviens nezina, kā to pagatavot, pārliecināts šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. Savā TV raidījumā Mārtiņa meistarklase Vincentā, izcilais pavārs rāda un māca, kā pagatavot tomātu kečupu.

Lasīt vairāk

'Ceriņu mājas kūka' – recepte no Leldes Lietavietes

Foto: Publicitātes foto

TV dīva Lelde Lietaviete svētkos sevi un mīļos labprāt lutina ar kārumiem. Pats iecienītākais no tiem viņas ģimenē ir līgavaiņa Aivja Ceriņa mammas kūka jeb Ceriņu mājas kūka. "To smaržu, kad tiek atvērta kūkas kārba, nav iespējams aizmirst – tā par kūku mēdza teikt mana līgavaiņa – Aivja mamma. Šī ir īpaša kūka, kas mūsu ģimenes svētkos ir visgaidītākais kārums," stāsta Lelde.

Lasīt vairāk

Janas Duļevskas laša burgers ar zilo sieru

Foto: DELFI

20. jūlijā notikušajā ''Borjomi'' piknikā ar savu iecienītāko burgera recepti padalījās arī Jana Duļevska, demonstrējot, ka visai gardi var pagatavot arī veģetārus burgerus.

Lasīt vairāk

Mango jogurta kūka bez miltiem, cukura un sviesta no Paulas Freimanes

Foto: Paula Freimane

Bezgrēka mango jogurta kūkas recepti kaloriju skaitītājiem iesaka fitnesa zvaigzne Paula Freimane. Kūkas tapšanai soli pa solim vari izsekot lūk, te.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!