Foto: Shutterstock kolāža
Daudzus pusfabrikātus, kas atrodami veikalu saldētavās, mēs varam pagatavot mājas apstākļos, šādi ieekonomējot ģimenes budžetu. Šobrīd, kad daudzi, atrodoties pašizolācijā, meklē idejas radošām nodarbēm, ir īstais brīdis ģimenes spēkus apvienot kāda garda, bet laikietilpīga ēdiena meistarklasei. Satiniet lielāku daudzumu pildīto pankūku, kāpostu tīteņu vai salipiniet tā pavairāk pelmeņu, ar ko papildināt ledusskapja saldētavas krājumus, lai turpmākajās nedēļās kopā varētu baudīt sava darba augļus.

Soli pa solim: zelta likumi, kas jāievēro, mājās gatavojot pelmeņus

Foto: Shutterstock

Ziemīgās dienas, kad sals kož vaigos, ir gluži kā radītas, lai sagatavotu pelmeņu krājumus ilgākam laikam. Šādos laikapstākļos gardos darinājumus ātri varēsi sasaldēt, izliekot uz balkona, lieveņa vai terases. Tad atliks vien pelmeņus safasēt maisiņos un sastūķēt saldētavā, lai mielotos ar tiem, kad vien tīk.

Lasīt vairāk

Īstenie gruzīnu hinkaļi

Foto: Publicitātes attēls

Gardie mīklas sainīši ar sātīgu maltās gaļas pildījumu – gruzīnu virtuves izcilie pelmenīši hinkaļi (khinkali). Ar recepti dalās gruzīnu restorāna "Alaverdi" šefpavārs Šota Mudžirišvili (Shota Mujirishvili).

Lasīt vairāk

Soli pa solim: kā mājās pagatavot cepelīnus

Foto: Veronika Ļevša

"Mani pirmie cepelīni. Tos pagatavot nemaz nav tik grūti, kā man iepriekš likās," atklāj garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Kijivas kotletes jeb vistas filejas rullīši ar garšaugu sviestu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Cepeškrāsnī gatavotas Kijivas kotletes ar pētersīļu un ķiploku sviestu. Klasiskā recepte nedaudz modernākā variācijā.

Lasīt vairāk

Ar šķiņķi, bekonu un malto gaļu: 17 pildīto gaļas pankūku receptes

Foto: Shutterstock

Sātīgām vakariņām vai brīvdienu brokastīm piedāvājam 17 ar dažādu veidu gaļu pildītu pankūku receptes. Kolekcijā atradīsi gan žanra klasiku pankūkas ar sulīgu maltās gaļas, bekona vai šķiņķa un siera pildījumu, gan kommorgenvīderus ar plaušām vai citiem subproduktiem pildītas pankūkas no vecmāmiņu recepšu pūralādes.

Lasīt vairāk

Oktobra izaicinājums – kāpostu tīteņi: kā tos pagatavot, nepieļaujot iesācēju kļūdas

Foto: Shutterstock

Sulīgi kāpostu tīteņi oktobrī ir īsts glābiņš tiem, kam vēl nav pieslēgta apkure, jo uz plīts kūpošs katls ar gardu un mājīgu ēdienu ir tieši tas, kas vajadzīgs, lai sasildītu drēgno mājokli un piepildītu kurkstošo vēderu.

Lasīt vairāk

Kā 10 minūtēs pagatavot 'slinkos pelmeņus' ātrām darbdienu maltītēm

Foto: Shutterstock

Pelmeņi ir daudzu iecienīta izvēle reizēs, kad pēc darba moka vilka apetīte, bet gatavošanai vairs nav ne spēka, ne laika. Vislabāk, protams, garšo tieši mājās gatavoti, bēda tikai, ka pelmeņu veidošana ir laikietilpīgs process, Mums ir padomā lieliska ideja tiem, kuri vēlas baudīt iecienīto garšu salikumu plānā mīklas apvalciņā paslēptu, sulīgu gaļas pildījumu, izvairoties no pelmeņu lipināšanas.

Lasīt vairāk

Foto recepte: dolmas jeb vīnogu lapu tīstokļi ar sulīgu maltās gaļas pildījumu

Foto: Shutterstock

Vīnogu lapu tīstoklīši ar sulīgu maltās gaļas pildījumu jeb dolmas garšos vienlīdz labi gan tikko izzvejotas no katla, gan nākamajā dienā – izceltas no ledusskapja, turklāt gatavošanas procesā no virtuves vējojošie aromāti piepildīs māju ar tik vasarīgu smaržu, ka jasmīns un ceriņi var atpūsties!

Lasīt vairāk

Soli pa solim: Kā pagatavot 'spring rolls' jeb pavasara rullīšus

Foto: Shutterstock

Pavasara rullīši (spring roll) ir ļoti populāra Āzijas virtuves uzkoda. To gatavo kā Ķīnā, tā Vjetnamā, Korejā un daudzās citās šī reģiona valstīs. Pavasara rullīšu pagatavošanas veida dēļ tie kalpo gan kā garda aukstā uzkoda, gan kā siltā. Kas nepieciešams, lai tos pagatavotu, un kā to izdarīt?

Lasīt vairāk

Soli pa solim: kā mājās pagatavot trauslu un pufīgu kārtaino bezrauga mīklu

Foto: Shutterstock

Kaut gan kārtainās mīklas gatavošana ir visai laikietilpīgs process, tomēr, mielojoties ar mutē kūstošu "Napoleonu" vai iekožoties zeltaini kraukšķīgā un trauslā kārtainās mīklas buljona pīrādziņā, nākas atzīt – mājās gatavoti šie kārumi garšo daudz labāk par veikalā pirktajiem. Turklāt, kārtaino mīklu vari pagatavot jau tagad un uzglabāt saldētavā. Tad svētkos atliks tikai to atkausēt un izmantot svētku galdā ceļamu labumu tapināšanai.

Lasīt vairāk

Kā mājās pagatavot perfektus zivju pirkstiņus?

Foto: Shutterstock

Zivju pirkstiņi ir viens no vispieejamākajiem ātrās pagatavošanas produktiem, kas ērti nopērkams visos pārtikas veikalos. Zeltainajā rīvmaizē apviļātie zivs gabaliņi ir ne vien klasiska piedeva rīsiem, bet arī kalpo kā uzkoda ar biezu un krēmīgu mērcīti. Bet kā pašam šo zivīgo kārumu pagatavot mājās?

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!