napoleons kūka
Foto: Shutterstock
Klasiskas "Napoleona" kūkas pamatsastāvdaļas ir divas – trausla kārtainā mīkla un vārītais krēms, turklāt nevajadzētu taupīt nedz vienu, nedz otru. Ja reiz gatavo šo kūku, tad aizmirsti par kalorijām, jo tieši iespaidīgais sviesta daudzums mīklā un krēmā padarīs katru "Napoleona" gabaliņu patiešām izcilu.

Pirms ķeries klāt pie "Napoleona" cepšanas, izlasi šo padomrakstu, kurā atklājām daudzus noderīgus knifus, kas jāņem vērā, lai kūka izdotos nevainojama, bet te stāstījām, kā šo leģendāro kūku gatavo lietuviešu saimniece Janīna Jurgeleviča.

Kārtainās mīklas gatavošana ir visai laikietilpīgs process (vairāk lasi te), bet, liekot lietā teju katrā veikalā nopērkamo saldēto kārtaino mīklu, aiztaupīsi sev lauvas tiesu darba. Atliks tikai izcept mīklas plāksnes un salikt kārtām ar tevis izvēlēto krēmu. Klasiskā recepte paredz izmantot vārīto krēmu, bet arī te pastāv iespējas variēt ar garšām, piemēram, pievienojot krēmam svaigu ogu gabaliņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!