Ekleri ar vārīto krēmu un šokolādes glazūru
Ekleri ar vārīto krēmu un šokolādes glazūru garšos gan lielajiem gan mazajiem gardēžiem.
Klasiskās 'Vecrīgas' ar gaisīgu biezpiena krēmu
Pūdercukuroto kūciņu trauslā mīklas garoziņā slēpj maigu biezpiena krēma pildījumu – īsta bērnības garša! Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece. No šī produktu daudzuma sanāks aptuveni 25 "Vecrīgas".
Kraukšķīgās kārtainās mīklas austiņas
Zeltainās un kraukšķīgās smalkmaizītes – kārtainās mīklas austiņas. Pagatavošanai nevajag daudz, vien labu bezrauga kārtaino mīklu un cukuru.
Smilšu mīklas maizītes ar ābolu povidlas pildījumu
Padomju konditorejās smilšu mīklas maizīte ar ābolu povidlas pildījumu bija viena no lētākajām un maksāja vien 22 kapeikas. Recepti iesaka "Youtube" kulinārijas kanāla recepšu autore Mila Griškeviča.
Bērnības kūka - saldais 'kartupelis'
Saldās bērnības klasika - kūciņas 'kartupelis'. Tās ēdot vienmēr nosmērējās rokas un mute, bet seju rotāja laimīgi apmierināts smaids. Pagatavo un noskaidro, vai tā vēl arvien garšo tikpat lieliski, kā tavās atmiņās.
Konditoreju klasika: kūkas 'Pārsla'
Kūkas "Pārsla", neapšaubāmi, bija padomju konditoreju kulta kārums. Kurš gan spētu atteikties no mitra, sulīga biskvīta salikumā ar gaisīgu biezpiena krēmu un kakao putekļiem!
Trauslie 'Riekstiņi' ar iebiezinātā piena pildījumu
Gaidītākais našķis bērnu ballītēs - smilšu mīklas "Riekstiņi" ar iebiezinātā piena pildījumu.
Konditorejas klasika – vēja kūkas ar biezpiena krēmu
Dažreiz nav nemaz jāmeklē tālu un jāpievēršas moderniem eksperimentiem, lai izbaudītu ko dievīgi gardu. Pašgatavotas vēja kūkas izkonkurēs jebkuru konditorejas meistarstiķi.
Bērnības magoņmaizītes ar šokolādes glazūru
Lai gan mūsdienās veikalā ir nopērkams gandrīz vai pilnīgi viss, reizēm ļoti sakārojas tieši mājās ceptas smalkmaizītes ar bērnības garšu. Savu versiju par daudzu iecienītajām magoņmaizītēm piedāvā kulinārijas bloga Gards, ka nenoēsties! autore.
Apaļās rauga mīklas biezpienmaizītes
Burvīgās biezpienmaizītes, tik mīlīgi apaļas, mājīgas un gardas, vēl siltas un tikko ceptas. Tās var cept gan ar rozīnēm, gan bez rozīnēm. Biezpiena masai var pievienot vaniļu vai rīvētu apelsīna miziņu.
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem - gards našķis ballītē vai ikdienā.
Konditoreju klasika: Smilšu mīklas groziņi ar gaisīgu olbaltuma krēmu
Recepti daudzu iecienītam bērnības kārumam no padomju konditoreju klasikas iesaka garšīgā "Instagram" konta karineljka saimniece, konditore Karina.
Kārdinošās biezpienmaizītes
Rauga mīklas biezpienmaizītes ar kārdinošu pildījumu, kas garšos īpaši labi ar krūzīti silta kakao vai tējas.
Greznie rauga mīklas radziņi
Greznie pīrādziņi no mīkstas, gaisīgas rauga mīklas būs īstena svētku galda rota. Tos vari pildīt gan ar speķi vai malto gaļu, gan kāpostiem, saldu biezpiena masu, riekstu krēmu, vārītu iebiezināto pienu vai skābenu ābolu ievārījumu.
Bokas jaunkundzes kanēļmaizītes ar āboliem
Mums labpatīk domāt, ka Bokas jaunkundzes ceptās kanēļmaizītes bija tieši tādas - kārdinoši sulīgas, pēc kurām vēl ilgi smaržo visa māja, ik pa laikam rosinot nočiept no šķīvja vēl vienu.
Kafijas maizītes ar vārīto krēmu
Kafijas maizītes ar vārīto krēmu - saldākai dzīvei.
Kārtainās mīklas trubiņas ar putukrējumu
Kraukšķīgas un kārdinošas kārtainās mīklas trubiņas ar putukrējuma pildījuma. Nelielam skābumiņam trubiņās ieziež arī kādu ogu ievārījumu.
Torte 'Napoleons'
Vienmēr un visur iecienīta - torte 'Napoleons'.
Vīramātes medus kūka
Vīramātes medus kūka - klasiskā, sen pārbaudītā, pati gardākā meduskūka.
Biskvīta rulete ar ievārījuma pildījumu
Vienkārši pagatavojama biskvīta rulete ar ievārījuma pildījumu.
Vafeles ar vārīta iebiezinātā piena pildījumu
Vafeles ar vārīta iebiezinātā piena pildījumu - našķis lieliem un maziem.