kliņģeris
Foto: Shutterstock
Ja citviet pasaulē svinībās galdā bez ierunām tiek celta torte, tad latvietim, plānojot svētku ēdienkarti, ik reizi nākas izdarīt sarežģīto izvēli starp torti un kliņģeri, kas Latvijas virtuvē ienācis uz palikšanu no vācu kulinārā mantojuma. Salīdzinājumā ar torti kliņģerim ir vairākas būtiskas priekšrocības: tas ir ērti transportējams, vienkārši sadalāms un apēdams bez liekas trauku smērēšanas un riska nošmulēties. Tieši tādēļ kliņģeris ir populārākā izvēle lielākos godos, kad jāpamielo prāvāks pulciņš viesu, piemēram, apaļās jubilejās, izlaidumos vai dārza viesībās. Pārskatot "Tasty" arhīva pērles, uzgājām receptes 9 svētku kliņģeriem – dažādā lielumā, formās un ar dažādiem pildījumiem. Lai labi garšo!

Foto recepte: Lielais svētku kliņģeris 24 personām

Foto: Privātais arhīvs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!