Foto recepte: Lielais svētku kliņģeris 24 personām
"Šoreiz, gatavojot lielo svētku kliņģeri ģimenes svinībām, izmantoju tikai pusi no sasastāvdaļām, bet tāpat kliņģeris sanāca milzīgs un fantastiski gards," pārbaudītu recepti iesaka vairāku pavārgāmatu autore Laila Trektere.
Pītais svētku kliņģeris
Lai kliņģeris būtu pūkains un mīksts un lai ilgāk tas saglabātos svaigs, mīklu nedrīkst pārmīcīt. Jo vairāk mīkla tiks mīcīta, jo vairāk no miltiem izstrādāsies glutēns, jo cietāks un sausāks iznāks klinģeris. Piedāvājam klinģera cepšanas paņēmienu, kurā mīkla netiek mīcīta vispār. Visu darbu izdarīs raugs un laiks.
Kliņģeris ar rozīnēm un zemesriekstiem
Kārtīgām svinībām - kārtīgu kliņģeri!
Svētku kliņģeris ar saldu pildījumu
Kārtīgs svētku kliņģeris ar bagātīgu saldo pildījumu.
Vecvecmammas kliņģeris
Vecvecmammas kliņģeris - kad kuplāks ciemiņu pulciņš gaidāms.
Kliņģeris ar augļiem un marmelādi
Gards svētku kliņģeris ar augļiem un marmelādi, riekstiem un rozīnēm.
Jubilejas kliņģeris
Jubilejas kliņģeris ar rozīnēm un riekstiem.
Olu kliņģeris svinībām
Olu kliņģeris lielo svinību reizei.
Soli pa solim: kā mājās ātri un vienkārši pagatavot sulīgu kliņģeri
Tev šķiet, ka kliņģera gatavošana līdzinās neiespējamai misijai un ir pa spēkam vien pieredzējušiem konditoriem? Mēs uzdrīkstamies lauzt šo mītu, apgalvojot, ka pagatavot gardu kliņģeri ar sulīgu pildījumu var katrs. Panākumu atslēga ir veikalā nopērkamā rauga mīkla un pareiza gatavošanas tehnoloģija, ko mūsu lasītāja Baiba Šteina atklāj soli pa solim.